open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа №127/14690/18

Провадження №1-кс/127/7477/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2018 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши усудовому засіданніклопотання старшого слідчогов ОВСслідчого відділуУСБУ уВінницькій областімайора юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийв ОВСслідчого відділуУСБУ уВінницькій областімайор юстиції ОСОБА_3 14.06.2018 року звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання мотивоване тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи виробничого підрозділу Жмеринської дирекції залізничних перевезень регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , діючи за попередньою змовою, протягом тривалого часу, шляхом надання незаконних переваг суб`єктам господарської діяльності за виділення та сприяння у неправомірній затримці/прискоренні руху вантажних вагонів на проміжних станціях між вантажовідправником та вантажоодержувачем, вимагали та отримували неправомірну вигоду в особливо великих розмірах.

Зокрема, на підставі здобутих доказів, встановлено, що протягом 2014-2017 років, службовими особами виробничого підрозділу Жмеринської дирекції залізничних перевезень регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІПН НОМЕР_1 ,

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_2 ;

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_3

ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_4 ;

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_5

за вищевказану протиправну діяльність на особисті карткові рахунки відкриті у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » було одержано та привласнено 10352649 гривень.

Враховуючи те, що вищезазначені фігуранти даного кримінального провадження використовували платіжні банківські картки та рахунки, відкриті у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », для отримання, зберігання та накопичення грошових коштів, набутих в результаті вчинення кримінальних правопорушень, доходів від них, тому в ході досудового розслідування, з метою подальшого арешту для забезпечення конфіскації майна як виду покарання, відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінальних правопорушень, встановлення інших фактів вчинення злочинів та причетних до цього осіб, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до документів, що містять інформацію про їх відкриті банківські рахунки ( номери карток (рахунків), дату відкриття, вид, валюта тощо), проведені по ним операції із зазначенням контрагентів (назва, код ЄДРПОУ, ідентифікаційний номер, МФО, назва банку, номер банківського рахунку), їх анкетних даних (у тому числі ідентифікувати власників номерів мобільних телефонів, які використовуються клієнтами для проведення транзакцій), копій анкет-паспортів та призначення платежів, суми коштів за період з 01.01.2017 до 13.06.2018, в т.ч. в електронному вигляді; документи справ з юридичного оформлення рахунків, передбачених Інструкцією про порядок відкриття і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою постановою Правління НБУ від 12.11.03 №492, які надавались для відкриття рахунків; заяв про видачу готівки, заяви про переказ готівки, розпоряджень, довіреностей, договорів, фото осіб здійснені камерами спостереження банкоматів при знятті готівкових коштів з карткових рахунків відкритих у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

Вказані відомості перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , АДРЕСА_1 ).

На підставі викладеного слідчий просить клопотання задоволити.

У судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, однак надав суду заяву, в якій просить дане клопотання розглянути без його участі. Вищевказане клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник ПАТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_8 » в судовезасідання нез`явився,про часта місцерозгляду клопотаннябув повідомленийналежним чином.Суд вважаєможливим розглянутиклопотання увідсутності представникавідповідно довимог ст.163КПК України.

Відповідно до ст. 107 ч. 4 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Суд, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 159 ч. 1, 2 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не встановлюють собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 162 ч. 1 п. 5 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відомості про банківські рахунки клієнтів відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність» (№ 2121-III від 07.12.2000) є банківською таємницею.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо стороною кримінального провадження буде доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З протоколів допиту свідків ОСОБА_10 від 08.05.2018 року, ОСОБА_9 від 30.01.2018 року, ОСОБА_7 від 02.02.2018 року, ОСОБА_8 від 30.01.2018 року, ОСОБА_6 від 30.01.2018 року вбачається, що протягом 2014-2017 років, службовими особами виробничого підрозділу Жмеринської дирекції залізничних перевезень регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІПН НОМЕР_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_2 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_3 ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_4 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_5 за протиправну діяльність на особисті карткові рахунки відкриті у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » було одержано та привласнено 10352649 гривень.

Приймаючи доуваги вищевикладене,суд вважає,що начас розглядувищевказаного клопотаннянаявні достатніпідстави длянадання дозволуслідчому натимчасовий доступдо документів, оскільки слідчим було доведено, що вказані документи знаходяться в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та сам по собі або в сукупності із іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Крім того, вказані документи можуть допомогти в розкритті даного злочину.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 165, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчогов ОВСслідчого відділуУСБУ уВінницькій областімайора юстиції ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , на тимчасовий доступ до банківських документів (з можливістю вилучення їх копій), що перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , АДРЕСА_1 ) відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІПН НОМЕР_1 ,

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_2 ;

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_3

ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_4 ;

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_5 , а саме копії:

відомостей про відкриті банківські рахунки ( номери карток (рахунків), дату відкриття, вид, валюта тощо), проведені по ним операції із зазначенням контрагентів (назва, код ЄДРПОУ, ідентифікаційний номер, МФО, назва банку, номер банківського рахунку), їх анкетних даних (у тому числі ідентифікувати власників номерів мобільних телефонів, які використовуються клієнтами для проведення транзакцій), копій анкет-паспортів та призначення платежів, суми коштів за період з 01.01.2017 до 13.06.2018, в т.ч. в електронному вигляді;

документи справ з юридичного оформлення рахунків, передбачених Інструкцією про порядок відкриття і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою постановою Правління НБУ від 12.11.03 №492, які надавались для відкриття рахунків;

заяв про видачу готівки, заяви про переказ готівки, розпоряджень, довіреностей, договорів, фото осіб здійснені камерами спостереження банкоматів при знятті готівкових коштів з карткових рахунків відкритих у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 75073988
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку