open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 635/2752/18

Провадження № 1-в/635/376/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2018 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області в складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Покотилівка Харківського району Харківської області заяву засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Власівка Світловодського району Кіровоградської області, до засудження мешкав за адресою: АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, освіта середня спеціальна, не одруженого.

Раніше судимого:

1)19.08.1997 року Кременчуцьким районним судом Полтавської області за ст. 81 ч.3, 140 ч.2, 140 ч.3, 42 КК України до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Засуджений 19.03.2013 року Кременчуцьким районним судом Полтавської області за ч.2 ст. 194 КК України до 9 років позбавлення волі. Ухвалою Крюківського районного суду Полтавської області від 18.02.2016 року зараховано у строк покарання строк попереднього ув`язнення з 07.11.2012 року по 21.06.2013 року включно з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Ухвалою Крюківського районного суду Полтавської області від 31.10.2016 року замінено невідбуту частину покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі на обмеження волі на той самий строк.

про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання,

УСТАНОВИВ:

Засуджений ОСОБА_4 в місцях попереднього ув`язнення та позбавлення волі перебуває з 07.11.2012 року. Під час утримання в СІЗО м. Полтави порушень встановленого режиму утримання не допускав, стягнень та заохочень не мав.

З 10.07.2013 року відбував покарання в державній установі «Кременчуцька виправна колонія (№69)». Під час відбування покарання встановлений режим відбування покарання та розпорядок дня порушував, за що мав 1 стягнення накладене правами начальника установи, яке зняте у встановленому законом порядку. За сумлінну поведінку та ставлення до праці 7 ( сім) разів заохочувався адміністрацією установи.

З 23.11.2016 року відбуває покарання в державній установі «Полтавський виправний центр (№136)». За час відбування покарання встановлений режим відбування покарання та розпорядок дня не порушував, стягнень не має. За сумлінну поведінку та ставлення до праці 2 (два) рази заохочувався адміністрацією установи.

З 27.09.2017 року відбуває покарання на підставі наказу Міністерства Юстиції України від 13.09.2017 року № 2865/5 « Про оптимізацію діяльності установ виконання покарань» переведений із державної установи « Полтавський виправний центр (№136)» до державної установ «Хролівський виправний центр (№140)».

За власною ініціативою з перших днів перебування в виправному центрі виявив бажання працювати.

Працевлаштований у майстерні установи згідно ст.60 КВК України. До виконання поставлених завдань ставиться сумлінно, поставленні завдання виконує своєчасно та у повному обсязі. Дбайливо ставиться до майна та предметів, якими користується при виконанні дорученої роботи, здійснює за ними належний догляд, використовує їх тільки за призначенням.

За час відбування покарання випадки порушення режиму тримання не допускає, за сумлінну поведінку і ставлення до праці заохочувався 2 (два) рази адміністрацією установи, характеризувався позитивно.

У відношенні до представників адміністрації виправного центру ввічливий, тактовний, дотримується правомірних взаємовідносин, виконує їх законні вимоги. До основної роботи та не оплачуваних робіт з благоустрою установи ставиться сумлінно, проявляє в роботі розумну ініціативу. Виконує передбачені законом вимоги персоналу, при виконанні робіт із самообслуговування, має достатній рівень необхідних навичок, порушень техніки безпеки не допускає.

Прагне до підвищення наявного загальноосвітнього рівня, цікавиться періодичною пресою, художньою літературою. Приймає активну участь в організації і проведенні культурно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів серед засуджених, згідно ст.66 КВК України.За власним бажанням приймає участь в програмі диференційованого впливу на засуджених «духовне відродження» та « Підготовка до звільнення». Подає позитивний приклад для інших засуджених.

За характером врівноважений, цілеспрямований. У відношенні до засуджених не конфліктний, підтримує рівні стосунки із засудженими позитивної спрямованості. Стан здоров`я задовільний.

Підтримує доброзичливі стосунки з рідними шляхом телефонних розмов.

Вину у скоєному злочині визнав повністю.

За вироком суду позов не має.

Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання засудженого.

Представник адміністрації державної установи «Хролівський виправний центр №140» заяву засудженого підтримує.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення. Оскільки остаток строку покарання є незначним і адміністрація установи відбування покарання позитивно характеризує особу засудженого, суд задовольняє подане клопотання.

Керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 звільнити умовно-достроково від відбування покарання у вигляді обмеження волі, призначеного вироком від 19.03.2013 року Кременчуцького районного суду Полтавської області за ч.2 ст. 194 КК України на невідбуту частину покарання у вигляді 2 років 8 місяців 11 днів обмеження волі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 7 днів з дня її проголошення до судової палати з кримінальних справ апеляційного суду Харківської області через Харківський районний суд Харківської області.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75069812
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку