open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

149/1485/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.07.2018р. смт. Літин

Слідчий суддя Літинського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Хмільницького відділення поліції Калинівського ВП ГУНП України у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 вернувся із вказаним клопотанням, яке погоджене прокурором Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що в провадженні слідчого знаходиться кримінальне провадження за № 12018020330000053 від 31.01.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

30.01.2018 року до чергової частини ОСОБА_5 надійшли матеріали звернення ОСОБА_6 , жительки м. Олександрія Кіровоградської області, про те, що невідома особа під приводом продажі дитячого візка, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (персонального комп`ютера), через мережу Інтернет, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_6 , чим спричинила матеріальну шкоду на суму 300 гривень.

По даному факту слідчим СВ Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення причетна ОСОБА_7 , яка проживає у АДРЕСА_1 .

24.04.2018 р. за вказаною адресою проведено санкціонований обшук, в ході якого вилучено мобільний термінал із IMEI 1: НОМЕР_1 та IMEI 2: НОМЕР_2 , за допомогою якого ОСОБА_7 вчиняла шахрайства. Також виявлено банківські картки №№ НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , які також могли використовуватись ОСОБА_7 у кримінальних правопорушеннях, що пов`язані із шахрайством у мережі «Інтернет».

Дане клопотання подається з метою отримання доступу до документів та фотоматеріалів які будуть використанні як доказ встановлення факту шахрайства та особи, яка вчинила дане кримінальне правопорушення, а саме до:

Інформації про рух коштів по картках, які виявлені при обшуку, а саме № НОМЕР_3 та № НОМЕР_5 банку ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Також важливе значення має отримання відомостей про власника вказаних банківських карток, а саме: заяву про відкриття банківського рахунку та копію паспорта заявника.

Документи, про доступ до яких клопоче слідчий, містять фактичні дані, на підставі яких можна буде встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження, та які будуть процесуальним джерелами доказів. Іншим чином, в будь-яких фізичних чи юридичних осіб, органів державної влади отримати дану інформацію не можливо.

У судове засідання слідчий ОСОБА_8 не з`явився надавши заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав та просив його задовольнити (а.с. 31)..

Представник ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином (а.с. 29), тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Вважається за можливе розглянути клопотання у відсутності слідчого, відповідно до положення ч. 3 ст. 244 КПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи відсутність у судовому засіданні учасників процесуальної дії, вважаю за можливе розглянути клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, заслухавши пояснення слідчого, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ст. ст. 60, 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація, яку планується отримати віднесена до банківської таємниці, яка розкривається банками відповідним державним органам лише у двох випадках: з письмового дозволу власника цієї інформації або за рішенням суду.

Документи, про доступ до яких клопоче слідчий, можуть містити фактичні дані, на підставі яких можна встановити особу, яка вчинила вказаний злочин. Іншим шляхом не можливо буде встановити особу злочинця чи його співучасників, а згідно п.5 ч.1 ст.162 Кримінального процесуального кодексу України інформація яка може становити банківську таємницю - відноситься до охоронюваної законом таємниці та іншим способом дану інформацію отримати неможливо.

Оскільки матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого доведено факт того, що документи, про доступ до яких клопоче останній, перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164-166 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , а також за дорученням слідчого працівникам оперативного підрозділу Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області:

- старшому оперуповноваженому Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області підполковнику поліції ОСОБА_9 ;

-старшому оперуповноваженому Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області майору поліції ОСОБА_10 ;

-оперуповноваженому Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області капітану поліції ОСОБА_11 ;

-оперуповноваженому Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 ;

-оперуповноваженому Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області майору поліції ОСОБА_13 ;

-оперуповноваженому Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14

дозвіл на тимчасовий доступ до документів які знаходяться у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_2 ), та місять інформацію про рух (переміщення) грошових коштів на банківських картках № НОМЕР_3 та № НОМЕР_5 за весь період з моменту отримання власником вищевказаних карток (у вигляді виписки у якій зазначити фактичний рух коштів, місце де було знято перераховані грошові кошти, інформацію про власника банківського рахунку, а саме: заяву про відкриття банківського рахунку та копію його паспорта в друкованому вигляді для приєднання її до матеріалів кримінального провадження).

Інформацію надати в електронному та друкованому вигляді.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75069245
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку