open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

14.06.2011

№ 6 27/11

У Х В А Л А

Іменем України

14 червня 2011 року сел. Шевченкове

Шевченківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Островської Н.І.,

за участю секретаря Катренко Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання відділу державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції Харківської області про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі території України до закінчення виконання боргових зобовязань ,-

в с т а н о в и в :

У червні 2011 року відділ державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції Харківської області звернувся до суду із зазначеним поданням.

У судовому засіданні представник ВДВС Шевченківського РУЮ Харківської області ОСОБА_2 підтримала подання та пояснила, що на виконанні ВДВС Шевченківського РУЮ Харківської області знаходиться зведене виконавче провадження про стягнення з боржника товариства з обмеженою відповідальністю Екотехнології, керівником якого є ОСОБА_1 на користь стягувача управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі Харківської області заборгованості на загальну суму 5003,54 грн..

На неодноразові виклики державного виконавця боржник не зявлявся, до теперішнього часу місце його перебування невідоме. Боржник ухиляється від виконання боргових зобовязань, які на даний час залишаються не виконаними. Враховуючи те, що боржник може виїздити на заробітки за межі території України та ухиляється від виконання боргових зобовязань, представник виконавчої служби просить суд тимчасово обмежити керівника боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі території України до закінчення виконання боргових зобовязань без вилучення паспортного документу.

ОСОБА_1 у судове зсідання не зявився, про причини неявки суд не повідомив. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 169 ЦПК України, суд розглядає справу за відсутності відповідача.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення представника виконавчої служби, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до вимог ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника фізичної особи або керівника боржника юридичної особи у праві виїзду за межі території України при виконанні судових рішень, інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Відповідно до зведеного виконавчого провадження, відкритого на підставі письмових вимог стягувача управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі з боржника товариства з обмеженою відповідальністю Екотехнології, керівником якого є ОСОБА_1, здійснюється примусове стягнення заборгованості в розмірі 5003,54 грн..

На неодноразові виклики державного виконавця керівник ТОВ ЕкотехнологіїОСОБА_1 до відділу ДВС Шевченківського РУЮ Харківської області не зявлявся, відомостей про свої доходи, рухоме та нерухоме майно, рахунки в банківських та фінансових установах, про майно, яке перебуває в заставі або інших осіб, кошти та майно, належні боржнику від інших осіб не надав.

Відповідно до ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами України і є обовязковими до виконання на всій території України.

Положеннями ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України та вїзд в Україну громадян України встановлено, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорту або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобовязаннядо виконання зобовязань або розвязання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобовязань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від виконання зобовязань, покладених на нього судовим рішенням- до виконання зобовязань.

Тимчасове затримання або вилучення паспорту у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.

Пунктом 8 ст. 19 Закону України Про Державну прикордонну службу України встановлено, що на Державну прикордонну службу України відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення вїзду в Україну або виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється вїзд в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі згідно з дорученнями правоохоронних органів.

Відповідно до ст. 217 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що суд, який ухвалив рішення, може визначити порядок його виконання, надати відстрочку або розстрочити виконання, вжити заходів для забезпечення його виконання, про що зазначає в рішенні.

У звязку з цим, суд вважає можливим тимчасово обмежити керівника боржника ТОВ ЕкотехнологіїОСОБА_1 у праві виїзду за межі території України до закінчення виконання боргових зобовязань, без вилучення паспортного документу.

На підставі викладеного, керуючись ст. 124 Конституції України, ст.ст. 217, 368, 377-1 Цивільного процесуального кодексу України, ст. 6 Закону Про порядок виїзду з України та вїзд в Україну громадян України, п. 8 ст. 19 Закону України Про Державну прикордонну службу України,-

у х в а л и в :

Подання задовольнити.

Тимчасово обмежити боржника керівника товариства з обмеженою відповідальністю ЕкотехнологіїОСОБА_1, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, вул. Гордєєва-59/1, у праві виїзду за межі території України до закінчення виконання боргових зобовязань без вилучення паспортного документу паспорту громадянина України.

Виконання ухвали покласти на Державну прикордонну службу України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом пяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом пяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Шевченківського

районного суду ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 75064420
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку