open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 509/2072/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2018 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді: Кириченко П.Л.

при секретарі:Осадченко С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Овідіополь Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_6, третя особа яка не заявляє самостійних вимог: ОСОБА_3 про припинення стягнення аліментів та звільнення від сплати заборгованості по аліментах, суд -

ВСТАНОВИВ:

29 травня 2018 року від позивача ОСОБА_2 надійшов до суду вищевказаний позов, в якому зазначив, що відповідно до процесуального рішення суду він повинен сплачувати аліменти на утримання ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 вподальшому з моменту усиновлення дитини позивач вважає, що особисті та майнові права і обов'язки припинились, щодо сплати аліментів.

Під час судового розгляду з боку позивача надійшла заява з якої видно, що на позові наполягає, просить справу розглянути на підставі поданих доказів.

Представник відповідача до суду направила заяву з якої видно, що з позовом фактично погоджується.

Третя особа до суду не з'явилась.

Відповідно до ст. 232 ч.1 СК України з моменту здійснення усиновлення припиняються особисті та майнові права і обов'язки між батьками та особою, яка усиновлена, а також між нею та іншими її родичами за походженням. При усиновленні дитини однією особою ці права та обов'язки можуть бути збережені за бажанням матері, якщо усиновлювачем є чоловік, або за бажанням батька, якщо усиновлювачем є жінка.

Так судом встановлено, що 03 квітня 2012 року Овідіопольским райсудом Одеської області за позовом ОСОБА_6 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів було прийнято рішення, щодо стягнення аліментів з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_6 на утримання дитини ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 аліменти в розмірі ? частки з всіх видів заробітку, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для осіб даного віку, починаючи з 27.02.2012 року до досягнення повноліття дитини. Рішення суду першої інстанції є чинним (а.с.9).

06 грудня 2016 року Малиновським райсудом міста Одеси за позовом ОСОБА_6 до ОСОБА_2, третя особа яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Овідіопольської райдержадміністрації Одеської області про позбавлення батьківських прав, було прийнято рішення згідно якого ОСОБА_2 позбавили батьківських прав. Рішення суду першої інстанції є чинним (а.с.10-11).

23 квітня 2018 року Овідіопольским райсудом Одеської області за заявою ОСОБА_3 про усиновлення було прийнято судове рішення згідно якого заява була задоволена . Рішення суду першої інстанції є чинним (а.с.11-12).

31 травня 2018 року Першим Приморським Відділом ДВС міста Одеса ГТУЮ в Одеській області було прийнято рішення про повернення виконавчого документа стягувачу, а саме на підставі письмової заяві стягувача, відповідача по справі ОСОБА_6, виконавчий лист № 2/1521/281/12 виданий 18 квітня 2012 року Овідіопольським райсудом Одеської області був повернутий. Заборгованість по сплаті аліментів в рамках виконавчого провадження відсутня.

З урахуванням даних обставин, та здійснення усиновлення відносно малолітньої дитини, відсутності заборгованості по сплаті аліментів, відсутності бажання матері малолітньої дитини збереження прав та обов'язків колишнього чоловіка, що підтверджується нотаріально посвідченою заяви (а.с.13), суд приходить до висновку, що майнові та особисті права та обов'язки позивача в частині сплати аліментів підлягають припиненню.

Позивач просить звільнити його від сплати заборгованості по сплаті аліментів на утримання ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 На час розгляду справи виконавче провадження яке було відкрито на підставі виконавчого листа № 2/1521/281/12 виданого 18 квітня 2012 року Овідіопольським райсудом Одеської області було закрито на підставі ст. 37 ЗУ «Про виконавче провадження», тобто на підставі письмової заяви стягувача про повернення виконавчого документу. Виходячи з вищевказаного суд приходить до висновку, що підстав для звільнення сплати заборгованості по сплаті аліментів на час розгляду справи відсутні, а самі позовні вимоги є передчасними.

При поданні позову позивач сплатив судовий збір в повному обсягу, вини відповідача у подані позову не має, а тому відповідно до ст. 141 ЦПК України судові витрати розподілу не підлягають.

Керуючись ст.ст.2,13,76-80,141,258,263-265,266 ЦПК України, ст. 232 ч.1 СК України,-

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_2 до ОСОБА_6, третя особа яка не заявляє самостійних вимог: ОСОБА_3 про припинення стягнення аліментів та звільнення від сплати заборгованості по аліментам - задовольнити частково.

Припинити стягнення аліментів з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_6 на утримання дитини ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 аліменти в розмірі ? частки з всіх видів заробітку, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для осіб даного віку, починаючи з 27.02.2012 року та до повноліття дитини, які встановлені на підставі рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 03 квітня 2012 року.

В іншій частині позовних вимог відмовити.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги через Овідіопольський райсуд Одеської області протягом 30 днів з проголошення рішення.

Суддя Кириченко П.Л.

Джерело: ЄДРСР 75059648
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку