open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02.07.2018

Справа № 497/856/18

Провадження № 3/497/656/18

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02.07.2018 року, суддя Болградського районного суду Одеської області, ОСОБА_1, розглянувши адміністративні матеріали відносно

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, тимчасово не працюючого, не інваліда, не одруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, паспорт серії КМ №959123 виданий 14.07.2015 року Болградським РС ГУ ДМС України в Одеській області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1,

про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

В С Т А Н О В И В:

02.04.2018 року о 06:30 годині на озері Ялпуг, м. Болград, Одеської області ОСОБА_2 здійснював незаконний лов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – сіткою в брід (у кількості одна штука), в забороненому місці, не маючи на це спеціального дозволу, виловив рибу цінних пород: карася - 5 штук (1.5 кг), згідно якого причинив збиток рибному господарству на суму 85.00 гривен.

Своїми діями ОСОБА_2 порушив п.п.3.15, 4.14.1 Правил любительського та спортивного рибальства в басейні Чорного моря та ст. 63 Закона України “Про тваринний світ”.

За цим фактом відносно ОСОБА_2 головним державним інспектором Одеського рибного господарства ОСОБА_3 складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП.

ОСОБА_2 в судовому засіданні свою провину у вчиненні вказаного правопорушення визнав повністю та розкаявся, просив суд строго його не карати.

Всебічно і об'єктивно дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність в діях ОСОБА_2 складу адміністративного правопорушення передбаченого ч.4 ст. 85 КУпАП, що підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення № 024436/421 від 04.04.2018 року, описом вилучених знарядь лову, транспортних засобів, водних біоресурсів та іншого майна, приймальним актом сітки за № 49 від 03.04.2018 року, актом №8/и приймання-передачі швидкопсувного майна від 02.04.2018 року.

При таких обставинах суд дійшов висновку про те, що ОСОБА_2 вчинив правопорушення, передбачене ч.4 ст. 85 КУпАП.

При визначенні виду та міри адміністративного стягнення ОСОБА_2 суддя враховує суспільно–небезпечний характер вчиненого останнім правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують та обтяжують його відповідальність.

З урахуванням викладеного, суддя вважає необхідним і достатнім стягненням для правопорушника призначити штраф в межах санкції інкримінованої статті.

Положеннями ст. 40 КУпАП визначено, що якщо у результаті вчинення адміністративного правопорушення заподіяно майнову шкоду громадянинові, підприємству, установі або організації, то адміністративна комісія, виконавчий комітет сільської, селищної Ради народних депутатів під час вирішення питання про накладення стягнення за адміністративне правопорушення має право одночасно вирішити питання про відшкодування винним майнової шкоди, якщо її сума не перевищує двох мінімальних розмірів заробітної плати, а суддя районного (міського) суду - незалежно від розміру шкоди, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті.

В інших випадках питання про відшкодування майнової шкоди, заподіяної адміністративним правопорушенням, вирішується в порядку цивільного судочинства

До матеріалів справи додано довідку Управління державного агентства рибного господарства у Одеській області Державного агентства рибного господарства України про обчислений та встановлений розмір відшкодування шкоди, заподіяної ОСОБА_2 внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України, згідно Такс, встановлених КМУ від 21.11.2011 року № 1209, який становить 85.00 гривен з розрахунку 5 одиниць карася х 17.00 гривен.

З огляду на положення вимог ст. 40 КУпАП, з ОСОБА_2 підлягає стягненню заподіяна майнова шкода в розмірі 85.00 гривен.

Згідно п.5 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір», у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення підлягає сплаті судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 352.40 гривен.

Керуючись ст.ст.9-11, 33, 40-1, 85, 283-285, 294 КУпАП, суддя –

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення і на підставі санкції цієї статті призначити йому адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 340.00 гривен (триста сорок) гривен.

Стягнути з ОСОБА_2 в дохід держави судовий збір в сумі 352.40 гривен (триста п'ятдесят дві гривні сорок копійок).

Стягнути з ОСОБА_2, паспорт серії КМ №959123 виданий 14.07.2015 року Болградським РС ГУ ДМС України в Одеській області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 у рахунок відшкодування майнової шкоди завданої рибним запасам України в бюджет с.Виноградівка, на р/р 33111331700161, отримувач УК у Болградському районі/с. Виноградівка/24062100, код ЄДРПОУ 37801706, банк отримувач ГУДКСУ в Одеській області, МФО 828011, суму в розмірі 85:00 гривен (вісімдесят п’ять гривен).

Моносітку яч. - 40 мм., довжина -30 м., висота -2 м. – конфіскувати в дохід держави.

Рибу: карась у кількості 5 штук - конфіскувати в дохід держави.

Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або внесення на неї подання прокурора – не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення (ч.1 ст.307 КУпАП).

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений ч.1 ст.307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна, встановленому законом. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КУпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;

витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України (ст.308 КУпАП).

Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законом (ч.3 ст.307 КУпАП).

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником протягом десяти днів з дня винесення постанови до Апеляційного суду Одеської області через Болградський районний суд Одеської області.

Суддя: С.В. Кодінцева

Джерело: ЄДРСР 75056403
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку