open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 282/752/18

Провадження № 3/282/339/18

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2018 року смт.Любар

Суддя Любарського районного суду Житомирської області Вальчук В. В. , розглянувши матеріали, які надійшли від начальника Любарського відділення поліції Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, 20.07.2017 року притягувався до адміністративної відповідальності Любарським районним судом за ч.1 ст.130 КУпАП.

за ст. 130 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

В С Т А Н О В И В :

17 травня 2018 року о 23 год. 05 хв. гр.ОСОБА_1 по вул.Кантемирівській в с.Старий Любар Любарського району, повторно протягом року, керував автомобілем НОМЕР_1 з ознаками алкогольного сп'яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота, нестійка хода. Від проходження медичного огляду на стан сп'яніння в установленому законом порядку відмовився.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину у вчиненому не визнав та пояснив, що того дня в обідню пору вживав пиво. У вечірній час був зупинений працівниками поліції, які запропонували йому пройти медичне освідування на станя алкогольного сп'яніння у Любарській ЦРЛ на що він спочатку погодився, а приїхавши до приймального відділення, відмовився від його проходження. Просив суд суворо не карати його. Також додав, що від послуг захисника він відмовився, заяв та клопотань до суду не подавав.

Свідок ОСОБА_2 в судовому засіданні пояснив, що він перебуває на посаді поліцейського СРПП Любарського відділення поліції. 17 травня 2018 року приблизно о 15 год. під час патрулювання, патрульний автомобіль зупинив ОСОБА_1, який перебував у стані алкогольного сп'яніння (був запах алкоголю з порожнини рота), та запитував чи може він керувати автомобілем без посвідчення водія. Йому було надано відповідні роз'яснення та попереджено про відповідальність за дане порушення. В подальшому, близько 23 год. ними був помічений автомобіль, яким керував ОСОБА_1, який був зупинений у відповідності до ст.33 Закону України "Про Національну поліцію". Останньому було запропоновано пройти медичний огляд на стан алкогольного сп'яніння у медичному закладі, на що він зпочатку погодився, а коли приїхали до приймального відділення Любарської ЦРЛ, він відмовився його проходити у присутності двох працівників поліції та чергового лікаря. після цього на нього було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.2 ст.130 КУпАП. Тоді ОСОБА_1 визнав свою вину у вчиненому, від керування автомобілем був відсторонений. Йому було вручено копію протоколу про адміністративне правопорушення.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення також підтверджується матеріалами справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії БД №005250 від 17.05.2018 року, згідно якого він свою вину у вчиненому визнав, вказавши, що пив пиво; висновком щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чиіншого сп'яніння №43 від 17.05.2018 року у якому зазначено, що ОСОБА_1 відмовився від проходження медичного освідування на стан алкогольного сп'яніння; поясненнями свідка ОСОБА_2

Відповідно до ст.245 КУпАП основним завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Статтею 9 КУпАП встановлено, що адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Відповідно до ст.251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

Враховуючи вищенаведене та особу, яка притягується до адміністративної відповідальності, характер вчиненого нею правопорушення, ступінь її вини, вважаю за доцільне накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення передбачене ст. 130 ч.2 КУпАП, у виді штрафу з позбавлення права керування транспортними засобами.

Керуючись ст.ст.9, 40-1, 130, 245, 251, 268, 277, 280, 283, 284, 287, 289, 291 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В :

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення передбаченого ст. 130 ч.2 КУпАП і накласти на нього адміністративне стягнення за цією статтею у виді штрафу у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20400 грн. 00 коп., які стягнути на р/рахунок №31111149006001, отримувач коштів – ГУК у Житомирській області, код отримувача – 37976485, банк отримувача – Казначейство України (ЕАП), код банку - МФО 899998, код класифікації доходів 21081300, найменування коду класифікації доходів бюджету – адміністративні штрафи у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

На підставі ч.2 ст.308 КУпАП у разі несплати штрафу протягом 15 днів, з метою примусового виконання цієї постанови органам державної виконавчої служби стягнути з особи, яка притягується до адміністративної відподальності подвійний розмір штрафу у сумі 40800 грн. 00 коп.

Стягнути із ОСОБА_1 на користь Державної судової адміністрації України судовий збір в розмірі 352,40 грн. на р/рахунок №31211256026001, отримувач коштів ГУК у м. Києві/м.Київ 22030106, банк одержувача - Казначейство України, МФО 899998, код за ЄДРПОУ 37993783, код класифікації доходів бюджету 22030106.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Житомирської області через Любарський районний суд протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя : Вальчук В. В.

Строк пред'явлення постанови до виконання три місяці з моменту її винесення.

Джерело: ЄДРСР 75053244
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку