open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний унікальний номер справи 235/2173/18

Номер провадження 3/235/741/18

ПОСТАНОВА

(про повернення матеріалу про адміністративне правопорушення без розгляду)

25 червня 2018 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Клікунова А.С., розглянувши матеріал адміністративної справи, який надійшов з Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області у відношенні

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, не працюючого, який проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2

за ознаками скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України,-

В С Т А Н О В И Л А :

В провадженні Красноармійського міськрайонного суду Донецької області знаходиться матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ознаками ч. 1 ст. 130 КпАП України.

З протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що 18 квітня 2018 року о 17:30 годині ОСОБА_1 по вул. Восточна в с. Петровське Покровського району Донецької області керував транспортним засобом скутером марки «ВАЗ 2108» державний реєстраційний номер НОМЕР_1 з явними ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, невиразна мова). Від проходження, в порядку ст. 266 КУпАП України, огляду на стан алкогольного сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів працівником поліції, а саме продуття газоаналізатору «Drager» та медичного огляду ОСОБА_1 відмовився у присутності двох свідків.

Відповідно до ч. 1 ст. 268 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

З матеріалів справи вбачається, що судовий розгляд адміністративного матеріалу у відношенні ОСОБА_1 призначався, з дотриманням ст. 277 КУпАП, на 08:45 год. 22.05.2018 р., про час та дату судового засідання останній повідомлявся в спосіб надіслання повістки за адресою його проживання. Докази про своєчасне отримання ОСОБА_1 виклику відсутні (поштове сповіщення УДППЗ «Укрпошта» про вручення кореспонденції на адресу суду не надійшло).

В зв’язку з вказаним, постановою судді від 22.05.2018 року ОСОБА_1 піддано, в порядку ч. 2 ст. 268 КУпАП, примусовому приводу через органи внутрішніх справ (Національної поліції) до судового засіданні на 08:30 год. 04.06.2018 р.

Явка ОСОБА_1 в судовому засіданні не забезпечена, інспектором Покровського ВП надано рапорт про неможливість виконання постанови суду про примусовий привід з причини відсутності порушника за місцем проживання.

Постановою судді від 04.06.2018 року відносно ОСОБА_1 повторно застосовано примусовий привід на 08:55 год. 25.06.2018 року. На вказані час та дату участь ОСОБА_1 в судовому засіданні не забезпечена, причин про неможливість виконання постанови про примусовий привід не надано.

Таким чином, судом вжито всіх заходів для своєчасного сповіщення ОСОБА_1 про розгляд справи, однак виконати вимоги ст. 277-2 не передбачається можливим. Вказане унеможливлює розгляд справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1, тому матеріал підлягає поверненню до Покровського ВП ГУ НП в Донецькій області. При цьому, вказую, що для перевірки адреси реєстрації ОСОБА_1 інспектору Покровського ВП необхідно надіслати, в порядку Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг" від 10.12.2015 № 888-VIII, Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, затверджені постановою КМУ № 207 від 02.03.2016 р., запит про надання органами реєстрації та ДМС, відповідно до ст. 16 Закону України "Про захист персональних даних", відомостей про місце проживання порушника.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 268, 278 КпАП України, суддя, -

П О С Т А Н О В И Л А :

Справу за матеріалом про адміністративне правопорушення у відношенні ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП України повернути до Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області без розгляду.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) А.С. Клікунова

З оригіналом згідно

Суддя

Джерело: ЄДРСР 75050037
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку