open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

149/1490/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.07.2018р. смт. Літин

Слідчий суддя Літинського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування, розглянувши клопотання слідчого СВ Хмільницького відділення поліції Калинівського ВП ГУНП України у Вінницькій області майора поліції ОСОБА_3 надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся із вказаним клопотанням, яке погоджене прокурором Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що в провадженні слідчого знаходиться кримінальне провадження за № 12014020330000861 від 26.12.2014 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України.

26.12.2014 р. приблизно о 11:36 год., ОСОБА_5 маючи умисел на вчинення розбійного нападу, поєднаного з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров`я особи, яка зазнала нападу, умисно, розуміючи та усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, переслідуючи корисливий мотив та маючи на меті незаконне збагачення за рахунок чужих грошових коштів, заздалегідь приготувавши предмет ззовні схожий на пістолет, а також спеціальні предмети, а саме: рукавиці та одяг, що прикривали його обличчя з метою уникнення залишення біологічних та інших слідів вчинення злочину, а також неможливості впізнання можливими очевидцями, шляхом вільного доступу проник до адміністративного приміщення СО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що в АДРЕСА_1 , в якому розташована каса по оплаті платежів населенням за спожиту електричну енергію.

Продовжуючи свій злочинний умисел на заволодіння чужим майном, ОСОБА_5 , достовірно знаючи, що у вказаному приміщенні перебувають працівники СО « ІНФОРМАЦІЯ_4 », які забезпечують її роботу та відвідувачі, пройшов до зони роботи касира ОСОБА_6 по прийому платежів за електроенергію та з метою вчинення психологічного тиску та подолання можливого опору відкрито та раптово для останньої направив на неї заздалегідь заготовлений та принесений із собою предмет, ззовні схожий на пістолет, здійснивши перед цим рух характерний для досилання патрона у патронник, який ОСОБА_6 сприйняла як реальну зброю, що загрожує її життю та здоров`ю. Подолавши таким чином можливий опір касира, ОСОБА_5 наказав останній передати йому грошові кошти, що знаходились в робочому столі, які поклав до заздалегідь заготовленого та принесеного із собою полімерного пакету. Помітивши в службовому приміщенні ще одного працівника СО « ОСОБА_7 » - техніка ОСОБА_8 , який в цей час спробував скористатись мобільним телефоном для виклику правоохоронних органів, наказав останньому припинити свої дії та розвернутися до нього спиною, залишаючись в полі його зору. Подолавши таким чином будь-який можливий опір зі сторони працівників СО « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ОСОБА_5 , продовжуючи свій злочинний умисел на заволодіння чужим майном, повернувшись до касира ОСОБА_6 , наказав останній відчинити сейф, з якого заволодів грошовими коштами, які також поклав до заздалегідь заготовленого та принесеного із собою полімерного пакету, заволодівши таким чином грошовими коштами належними СО « ОСОБА_7 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в загальній сумі 78 000 гривень. Надалі грошові кошти, якими заволодів під час нападу, були обернуті ОСОБА_5 на свою користь та розпорядившись ним на власний розсуд.

За даним фактом СВ Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.12.2014 р. внесено відомості за № 12014020330000861 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України та розпочато досудове розслідування.

Згідно ухвали Хмільницького міськрайонного суду від 12.02.2015 р. слідчій ОСОБА_9 надано тимчасовий доступ до кредитної справи ОСОБА_5 з можливістю тимчасового вилучення усіх копій документів, з яких складається кредитна справа в друкованому вигляді.

Разом з тим в наданих документах відсутня інформація щодо банківської кредитної історії ОСОБА_5 , зокрема: хронології платежів по кредиту ОСОБА_5 , існування заборгованість по кредиту, коли, у який спосіб та кількість платежів якими було погашено заборгованість та безпосередньо виплачено кредит.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для підтвердження того, чи дійсно останній достроково виплатив кредит по заборгованості у Хмільницькому відділенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , до кримінального провадження необхідно приєднати інформацію, щодо банківської кредитної історії ОСОБА_5 , зокрема: хронології платежів по кредиту, існування у ОСОБА_5 заборгованість по кредиту, коли, у який спосіб та кількість платежів якими було погашено заборгованість та безпосередньо виплачено кредит.

У судове засідання слідчий ОСОБА_10 не з`явився надавши заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав та просив його задовольнити (а.с. 33).

Представник ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином (а.с. 32), тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Вважається за можливе розглянути клопотання у відсутності слідчого, відповідно до положення ч. 3 ст. 244 КПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи відсутність у судовому засіданні учасників процесуальної дії, вважаю за можливе розглянути клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши матеріали клопотання вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ст. ст. 60, 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація, яку планується отримати віднесена до банківської таємниці, яка розкривається банками відповідним державним органам лише у двох випадках: з письмового дозволу власника цієї інформації або за рішенням суду.

Документи, про доступ до яких клопоче слідчий, можуть містити фактичні дані, на підставі яких можна встановити обставини щодо дострокового погашення кредитної заборгованості підозрюваним ОСОБА_5 , а згідно п.5 ч.1 ст.162 Кримінального процесуального кодексу України інформація яка може становити банківську таємницю - відноситься до охоронюваної законом таємниці та іншим способом дану інформацію отримати неможливо.

Оскільки матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого доведено факт того, що документи, про доступ до яких клопоче останній, перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164-166 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Хмільницького ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області майору поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 та місять інформацію про банківської кредитної історії ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , жителя АДРЕСА_2 ), зокрема: хронології платежів по кредиту ОСОБА_5 , заборгованість по кредиту, коли, у який спосіб та кількість платежів якими було погашено заборгованість та безпосередньо виплачено кредит.

Інформацію надати в електронному та друкованому вигляді.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75047967
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку