open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
815/1623/18

Справа № 815/1623/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2018 року

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В. розглянувши у порядку письмового провадження за наявними матеріалами справу за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Вектор» про стягнення коштів, -

ВСТАНОВИВ:

До суду з позовом звернулось Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Вектор» про:

стягнення заборгованості по страховим внескам у сумі 10 284,80 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що за даними звіту (звіт ф.4-ФСС з ТВП) за 4 квартал 2010 року (річний) заборгованість за страхувальником СТОВ «Вектор» складає 10 284,80 грн., яка самостійно відповідачем не сплачена.

Ухвалою суду від 13.04.2018р. відкрито провадження по вказаній справі.

Позивачем та відповідачем отримано зазначену ухвалу суду. Клопотань та пояснень по суті справи не надходило.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

З огляду на вищевикладене, справу розглянуто в порядку п. 4 ч. 1 ст. 263 КАС України у письмовому провадженні.

Вивчивши матеріали справи, дослідивши обставини якими обґрунтовуються вимоги позивача, докази, якими вони підтверджуються, суд встановив наступне.

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Вектор» (код ЄДРПОУ 00453820, місцезнаходження: 66010, Одеська обл., Кодимський р-н, с. Баштанків, вул. Леніна, 1) зареєстроване та перебуває на обліку як страхувальник у відділенні Балтської міської виконавчої дирекції Одеського обласного відділення ФСС з ТВП за №510160000095 та є платником страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», загальнообов’язкове державне соціальне страхування - система прав, обов’язків і гарантій, яка передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати та надання соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Згідно з положеннями ч. ч. 1, 2 ст. 4 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», фонд соціального страхування України є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та медичним страхуванням, провадить акумуляцію страхових внесків, контроль за використанням коштів, забезпечує фінансування виплат за цими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування та здійснює інші функції згідно із затвердженим статутом.

Фонд є некомерційною самоврядною організацією, що діє на підставі статуту, який затверджується його правлінням.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», страхувальники - роботодавці та інші особи, які відповідно до цього Закону зобов'язані сплачувати єдиний внесок;

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», платник єдиного внеску зобов'язаний: своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

За даними звіту (звіт ф.4-ФСС з ТВП) за 4 квартал 2010 року (річний) заборгованість за страхувальником СТОВ «Вектор» складає 10 284,80 грн. (а.с.8)

Частиною 2 пунктом 2 статті 30 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» №2240 (у редакції, яка діяла до 01.01.2015р.) та ч. 2 ст. 17 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено, що строк давності у разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій не застосовуються.

Доказів оплати заборгованості на дату розгляду справи до суду не надано.

18.08.2017р. припинено Одеське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, правонаступником визначено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області.

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 9 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовна заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області підлягає задоволенню, оскільки матеріалами справи підтверджено наявність у відповідача заборгованості по страховим внескам у сумі 10 284,80 грн.

Керуючись ст. ст. 9, 255, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеської області (код ЄДРПОУ 41322052, адреса: 65014, м. Одеса, Лідерсовський бульвар, 3б) до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Вектор» (код ЄДРПОУ 00453820, місцезнаходження: 66010, Одеська обл., Кодимський р-н, с. Баштанків, вул. Леніна, 1) про стягнення заборгованості по страховим внескам у сумі 10 284,80 грн. – задовольнити повністю.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Вектор» (код ЄДРПОУ 00453820, місцезнаходження: 66010, Одеська обл., Кодимський р-н, с. Баштанків, вул. Леніна, 1) на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеської області заборгованість по страховим внескам у сумі 10 284,80 грн.

Рішення суду може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Рішення суду набирає законної сили в порядку та строки, встановлені ст. 255 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Балан Я.В.













Джерело: ЄДРСР 74226372
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку