open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № дані оновлюються
emblem
Справа № дані оновлюються

Апеляційний суд міста Києва

У Х В А Л А

19 березня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у складі:

головуючого - судді Тютюн Т.М.,

суддів Журавля О.О., Павленко О.П.,

за участю секретаря Герасімової К.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора про визначення суду для розгляду кримінального провадження щодо ОСОБА_1,

у с т а н о в и л а :

13.03.2018 року до Апеляційного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора першого відділу військової прокуратури Київського гарнізону разом з обвинувальним актом у кримінальному провадженні № 42016200350000049 щодо ОСОБА_1, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.111, ч.1 ст.408 КК України, та додатками.

У клопотанні прокурор, посилаючись на положення ст.12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", просить визначити суд, який здійснюватиме розгляд даного кримінального провадження.

Заслухавши суддю-доповідача, вивчивши матеріали провадження, колегія суддів приходить до наступних висновків.

Згідно з ч.1 ст.32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі вчинення декількох кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах

територіальної юрисдикції якого було вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони

були однаковими за тяжкістю, - суд у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення. Якщо місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо, кримінальне провадження здійснюється судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування.

Статтею 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" регламентовано заходи правового реагування на тимчасово окупованій території. Зокрема, у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя судами Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях змінено територіальну підсудність кримінальних проваджень, підсудних місцевим (районним, міським, районним у містах, міськрайонним ___________________________

№ 11-п/796/125/2018

Доповідач: Тютюн Т.М.

судам ), розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, одному з районних судів міста Києва, визначеному Апеляційним судом міста Києва.

Як вбачається з обвинувального акта, ОСОБА_1 обвинувачується в тому, що він, будучи громадянином України, військовослужбовцем Служби безпеки України на посаді начальника 4 відділу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим, маючи військове звання "підполковник", перебуваючи в приміщенні Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим, розташованого за адресою: м. Сімферополь, б-р Франка, 13, провів особисті бесіди з співробітниками управління, схиляючи їх до вступу на службу до новоствореної іноземної організації, так званої "Служби безпеки Республіки Крим", яка в подальшому приєднається до Федеральної служби безпеки Російської Федерації, вступив на службу до іноземної організації - так званої "Служби безпеки Республіки Крим", головною метою якої було здійснення підривної діяльності проти України, та проходив військову службу в Федеральній службі безпеки Російської Федерації, держави, з якою Україна перебуває у збройному конфлікті, чим вчинив державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканості, обороноздатності України, а саме, надання іноземній організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України та перехід на бік ворога в період збройного конфлікту

Крім того, ОСОБА_1, всупереч вимогам ст.ст.9, 11, 14, 16, 37, 40 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.ст.2, 4, 6 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, ст.ст.1, 3, 6, 8, 23, 24 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", до 30 березня 2014 року та по теперішній час не виконав розпорядження Голови Служби безпеки України від 24.03.2014 року № 44 і безпідставно не з'явився для подальшого проходження військової служби до нового місця служби - Центрального управління Служби безпеки України (м. Київ, вул. Володимирська, 33), чим вчинив дезертирство.

Оскільки ОСОБА_1 обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень в м. Сімферополь Автономної Республіки Крим, тобто на тимчасово окупованій території, колегія суддів вважає за необхідне направити кримінальне провадження на розгляд до Святошинського районного суду м. Києва.

На підставі викладеного, керуючись ст.34 КПК України, ст.12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", колегія суддів,

у х в а л и л а :

Кримінальне провадження № 42016200350000049 щодо ОСОБА_1, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.111, ч.1 ст.408 КК України, направити на розгляд до Святошинського районного суду м. Києва.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення і касаційному оскарженню не підлягає.

Судді:

ТютюнТ.М. Журавель О.О. Павленко О.П.

Джерело: ЄДРСР 72850989
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку