open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ВЕРХОВНИЙ СУД

УХВАЛА

24.01.2018 Київ К/9901/631/18 756/2773/14-а (2а-3803/11) Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Гриців М.І. під час розгляду касаційної скарги Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві (далі - управління ПФУ) на рішення Київського апеляційного адміністративного суду у справі за позовом ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва про визнання неправомірною відмови та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії,

встановив:

суд першої інстанції за наслідками розгляду заяви управління ПФУ відмовив у задоволенні заяви про виправлення описки в ухвалі суду від

18 квітня 2014 року. Суд апеляційної інстанції це рішення залишив без змін.

Управління ПФУ не погодилося із цими рішеннями і подало 05 грудня 2017 року касаційну скаргу про їх скасування та постановлення нового рішення. До касаційної скарги не доданої її копії для позивача у справі. У прохальній частині касаційної скарги ставилося питання про скасування постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 20 листопада 2017 року, проте долучено копію ухвали цього ж суду від 15 листопада 2017 року.

Суддя Вищого адміністративного суду України Калашнікова О.В. ухвалою від 07 грудня 2017 року касаційну скаргу залишила без руху і надала строк для усунення недоліків до 12 січня 2018 року.

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду 03 січня 2018 року касаційну скаргу управління ПФУ передано судді Гриціву М.І.

Відповідно до частини шостої статті 332 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів»; далі - КАС) питання про повернення касаційної скарги суд касаційної інстанції вирішує протягом десяти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Із довідки поштового відправлення убачається, що ухвала від 07 грудня 2017 року вручена управлінню ПФУ 18 грудня 2017 року.

У строк встановлений ухвалою про залишення скарги без руху управління ПФУ не усунуло недоліків заяви.

За таких обставин касаційна скарга підлягає поверненню скаржнику.

Керуючись статтею 332 Кодексу адміністративного судочинства України суддя Касаційного адміністративного суду у Верховному Суді,

ухвалив:

Касаційну скаргу Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, ухваленого за заявою про виправлення описки, у справі за позовом ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва про визнання неправомірною відмови та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії повернути скаржнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.І. Гриців

Джерело: ЄДРСР 71790034
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку