open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

справа № 133/2531/17

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

24.01.2018 року

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

складі головуючого судді Воронюк В.А

при секретарі Полонській Н.М.

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в м. Козятині

справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулась в суд із позовом в якому просила розірвати шлюб між нею та відповідачем – ОСОБА_2, який зареєстрований 18.03.2006 року у відділі реєстрації актів цивільного стану Козятинського районного управління юстиції Вінницької області, за актовим записом № 44. Малолітню дочку після розірвання шлюбу просить залишити проживати з нею.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що 18.03.2006 року між нею та відповідачем ОСОБА_2 було укладено шлюб. Вказаний шлюб було зареєстровано у відділі реєстрації актів цивільного стану Козятинського районного управління юстиції Вінницької області, за актовим записом № 44. Від цього шлюбу у них народилася дочка ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає з нею. Причиною розлучення стало те, що протягом останнього часу шлюбні відносини між ними поступово погіршились. Тепер у їхніх відносинах взагалі відсутнє порозуміння та повага. Вважає, що шлюб між ними є лише формальним, оскільки особисті відносини вони уже тривалий час не підтримують, між ними відсутнє нормальне спілкування, шлюб перестав існувати, разом не проживають.

Позивачка в судове засідання не з’явилась, проте подала заяву, в якій просить справу слухати у її відсутність, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з’явився, проте надав суду заяву про слухання справи у його відсутність, не заперечує проти розірвання шлюбу.

Частиною 3 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, не здійснюється.

Суд вважає за можливе розглянути справу без участі сторін, на підставі наявних у справі доказів, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов необхідно задовольнити.

Судом встановлено, що сторони 18.03.2006 року уклали шлюб, зареєструвавши його у відділі реєстрації актів цивільного стану Козятинського районного управління юстиції Вінницької області за актовим записом №44 ( а.с.4).

Від спільного проживання мають дітей: дочку - ОСОБА_3,ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.5 ), яка проживає з матір"ю.

Сторони припинили спільне проживання та подружні відносини. Причиною розлучення стало те, що між сторонами не має взаєморозуміння, у них різні характери та погляди на життя.

Таким чином суд приходить до висновку про необхідність розірвання шлюбу між сторонами, так як в судовому засіданні доведено, що шлюб носить формальний характер і подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечить інтересам сторін.

Дані правовідносини регулюються ст.ст. 110,112 СК України.

Судові витрати підлягають стягненню з відповідача відповідно до положень ч.1 статті 141 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 105, 110, 112, 113 Сімейного Кодексу України, ст.ст. 10, 81, 141, 200, 247, 259, 263-265, 273, 354-355 ЦПК України, суд, -,-

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Шлюб, зареєстрований 18.03.2006 року у відділі реєстрації актів цивільного стану Козятинського районного управління юстиції Вінницької області, за актовим записом № 44 між ОСОБА_3 (дошлюбне прізвище Дворецька) ОСОБА_4 та ОСОБА_2 - розірвати.

Неповнолітню дочку - ОСОБА_3 залишити проживати з матір"ю - ОСОБА_1.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 640 (шістсот сорок) грн. судового збору.

На рішення суду може бути подано апеляцію безпосепредньо до апеляційного суду Вінницької області протягом 30 днів після проголошення.

Суддя : підпис ОСОБА_5

Згідно з оригіналом.

суддя

секретар

24.01.2018

Джерело: ЄДРСР 71780686
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку