open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 132/162/18

Провадження № 1-кс/132/34/18

Ухвала

про тимчасовий доступ до речей та документів

18.01.2018 року м. Калинівка

Слідчий суддя Калинівського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Калинівського відділення поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_2 по кримінальному провадженню №12018020160000023 від 09.01.2018 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України, погоджене прокурором Калинівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

15 січня 2018 року старший слідчий СВ Калинівського відділення поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в оператора телекомунікації ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щодо з`єднань мобільного терміналу ОСОБА_5 із абонентським номером НОМЕР_1 , які відбувалися в період часу з 01.09.2017 року по 10.01.2018 року.

Клопотання обґрунтовано тим, що до чергової частини Калинівського ВП ГУ Національної поліції у Вінницькій області в 11 год. 56 хв. 08.01.2018 року надійшло повідомлення від монтера ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_6 про те, що в ході огляду перегону «ст. Калинівка Турбів» виявлено, що невідома особа в період часу з 07.01.2018 р. до 08.01.2018 р. шляхом вільного доступу вчинила крадіжку 54 підкладок та 216 костилів на відрізку з 8 по 13 км вказаного перегону.

Відомості, про дане кримінальне правопорушення, відповідно до ст. 214КПК України 09.01.2018 р. були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

11.01.2018 р. до Калинівського відділу поліції із заявами звернулися ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , житель АДРЕСА_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , житель АДРЕСА_2 про зізнання у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення.

12.01.2018 р. від о/у СКП Калинівського ВП надійшов рапорт про те, що в ході виконання доручення отримано інформацію про причетність до вчинення вищевказаного злочину ОСОБА_7 , який користується абонентським номером НОМЕР_2 та ОСОБА_5 , який користується мобільним телефоном з абонентським номером НОМЕР_3 .

З метою всебічного, повного та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні, зокрема для встановлення причетності ОСОБА_7 та ОСОБА_5 до даного злочину, перевірки їх на причетність до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу в операторів рухомого (стільникового) зв`язку щодо з`єднань абонентських номерів вказаних громадян.

Враховуючи, що встановлення інформації про з`єднання абонентських номерів мобільних телефонів ОСОБА_7 та ОСОБА_5 в період з 01.09.2017 р. по 10.01.2018 р. має суттєве значення у даному кримінальному провадженні та іншим способом дану інформацію отримати неможливо.

У поданій письмовій заяві старший слідчий СВ Калинівського відділення поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_2 підтримав заявлене ним клопотання, просить розглядати клопотання без його участі та без фіксації процесуальних дій за допомогою технічних засобів.

Повноважний представник особи, у володінні якого знаходиться така інформація, повідомлений про розгляд даного клопотання, про що свідчить розписка про отримання судової повістки, проте до суду не з`явився, поважність причин неявки та причини неприбуття не повідомив, у зв`язку із чим суд, на підставі ч.4 ст.163 КПК України ухвалив проводити розгляд клопотання у відсутність представника ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Вважаю, що клопотання старшого слідчого СВ Калинівського відділення поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_2 підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так, сторона обвинувачення довела суду наявність достатніх підстав вважати, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для забезпечення швидкого розслідування, є потреба в доступі до інформації, яка знаходиться в оператора телекомунікації ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щодо з`єднань мобільного терміналу ОСОБА_5 із абонентським номером НОМЕР_1 , які відбувалися в період часу з 01.09.2017 року по 10.01.2018 року.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.110,159,163-165 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Калинівського відділення поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_2 , - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в оператора телекомунікації ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_3 , щодо з`єднань мобільного терміналу ОСОБА_5 із абонентським номером НОМЕР_1 , які відбувалися в період часу з 01.09.2017 року по 10.01.2018 року.

Вказати наступну інформацію: номер абонента А, номер абонента Б, тип з`єднання, дата та час з`єднання, тривалість, ІМЕІ мобільного телефону, яким користувався абонент А і Б, азимут та адресу базової станції, відомості про власників абонентських номерів (якщо абонентський номер використовується за умовами контракту). Інформацію надати в електронному та друкованому вигляді.

Дозволити здійснення тимчасового доступу старшому інспектору черговому СРПП № Калинівського ВП майору поліції ОСОБА_8 (посвідчення ВНП №002807, спеціальний жетон №0109848).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 71780677
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку