open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Номер провадження № 22-ц/785/2877/13

Головуючий у першій інстанції ОСОБА_1

Доповідач Плавич Н. Д.

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.02.2013 року м. Одеса

Суддя судової палати у цивільних справах апеляційного суду Одеської області-Плавич Н.Д. при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження по апеляційній скарзі ОСОБА_2 на рішення Малиновського районного суду м.Одеси від 13 грудня 2012 року по справі за позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства “Ренесанс Життя” про визнання договору страхування життя недійсним, відшкодування майнової та моральної шкоди ,-

встановила:

Рішенням суду 1-ої інстанції від 13.12.2012р. у задоволені позову ОСОБА_2 до приватного акціонерного товариства “Ренесанс Життя” про визнання договору страхування життя недійсним, відшкодування майнової та моральної шкоди відмовлено (а.с.31-32).

Не погодившись із зазначеним рішенням суду, позивач звернулася до суду апеляційної інстанції із апеляційною скаргою (а.с.35-37).

Як вбачається з матеріалів справи, по апеляційній скарзі не сплачено судового збору, апелянт посилається на те, що даний спір пов’язаний із порушенням її прав як споживача, тому вона від сплати судового збору звільнена.

Однак, з матеріалів справи вбачається, що позивач звернулася до суду із позовом до приватного акціонерного товариства “Ренесанс Життя” про визнання договору страхування життя недійсним, відшкодування майнової та моральної шкоди, тобто спірні правовідносини не підпадають під дію Закону України “Про захист прав споживачів” та не пов’язані із порушенням споживчих прав позивача.

Відповідно до ст.80ч.1п.10 ЦПК України ціна позову у спорах, які складаються з кількох самостійних вимог визначається загальною сумою всіх вимог.

Ст.6ч.3 Закону України “Про судовий збір” від 08.07.2011р. №3674-VI (далі Закон) передбачено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Зазначені позовні вимоги складаються із трьох самостійних вимог.

Ст.4ч.1 Закону передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої Законом України “Про державний бюджет України”на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ст.4ч.2п.1.1 вказаного Закону ставка судового збору при подані до суду позовної заяви майнового характеру складає 1% ціни позову, але не менше 0,2 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 3 розмірів мінімальної заробітної плати.

Відповідно до ст.4ч.2п.1.2 Закону ставка судового збору при подані до суду позовної заяви немайнового характеру складає 0,1 розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно ст.4ч.2п.1.8 Закону при зверненні до суду із апеляційною скаргою на рішення суду судовий збір сплачується у розмірі 50% ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви.

Враховуючи вимоги ст.80ч.1п.10 ЦПК України, ст.ст.4ч.2п.п.1.1,1.2,1.8,6ч.3 Закону по апеляційній скарзі позивача на зазначене рішення суду оплаті підлягає сума 229грн.40коп. (114грн.70коп.+57грн.35коп.+57грн.35коп.=229грн.40коп.). Відповідно до листа ГУ ДКСУ в Одеській області від 06.02.2012р. судовий збір повинен бути зарахований на слідуючи реквізити рахунку: Отримувач: ГУ ДКСУ в Одеській області, Код ЄДРПОУ 37607526, Р/р 31214206780007, МФО 828011, Банк отримувача: ГУ ДКСУ в Одеській області. Призначення платежу: Судовий збір, Пункти 1.1,1.2,1.8, КБК 22030001, Прізвище, Ім’я, По батькові платника.

Ст.297 ЦПК України передбачає, що у разі несплати суми судового збору до апеляційної скарги застосовуються положення ст.121 ЦПК України, а саме апеляційна скарга залишається без руху, з наданням апелянту строку для усунення недоліків, але не більше 5-ти днів з дня отримання апелянтом ухвали суду.

Враховуючи наведене, апеляційну скаргу позивача слід залишити без руху, апелянту пропонується сплатити судовий збір в сумі 229грн.40коп. на вищезазначені реквізити рахунку та представити до суду апеляційної інстанції оригінал квитанції в строк, який не може перевищувати 5 днів з дня отримання апелянтом ухвали суду.

Керуючись ст. 297 ЦПК України, суддя, -

ухвалила:

Апеляційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Малиновського районного суду м.Одеси від 13 грудня 2012 року - залишити без руху та надати апелянту строк для усунення зазначених недоліків, але не більше 5-ти днів з дня отримання апелянтом ухвали суду.

У наслідок невиконання цієї ухвали суду у зазначений строк, апеляційна скарга буде вважатися неподаною та повернута апелянту.

Суддя апеляційного суду

Одеської області підпис ОСОБА_3

З оригіналом зігдно: суддя Плавич Н.Д.

Джерело: ЄДРСР 71759269
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку