open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
2а-0870/6069/11


ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ


01 серпня 2011 року Справа № 2а-0870/6069/11

м. Запоріжжя



Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Недашківська К.М., розглянувши матеріали адміністративного позову Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до Приватного підприємства «Промислово-будівельна компанія «Компаньон» про стягнення коштів за податковим боргом, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,


ВСТАНОВИВ:


28 липня 2011 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя (далі іменується – позивач) до Приватного підприємства «Промислово-будівельна компанія «Компаньон» (далі іменується – відповідач) про стягнення коштів за податковим на додану вартість у розмірі 29 098 грн. 91 коп.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб’єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб’єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Судом встановлено, що подана до суду позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 106 КАС України.

Таким чином, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

В процесі підготовчого провадження суддя встановив необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

В ході підготовчого провадження по справі були проведені такі підготовчі дії: з’ясовано коло осіб, які підлягають виклику в судове засідання, визначено факти, які необхідно встановити для вирішення спору тощо. На підставі викладеного, суд вважає можливим закінчити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду.

Проведення попереднього судового засідання не вважаю необхідним.

Керуючись ст.ст.104, 107, 160, 165 КАС України, суддя



УХВАЛИВ:


1. Відкрити провадження у справі №2а-0870/6069/11 за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до Приватного підприємства «Промислово-будівельна компанія «Компаньон» про стягнення коштів за податковим боргом.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на 17 серпня 2011 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в у залі судових засідань №7 об 11 год. 00 хв. Справа розглядатиметься одноособово суддею Недашківською Катериною Михайлівною.

3.Зобов’язати:

позивача надати – власне письмове підтвердження того, що у провадженні адміністративних судів або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; письмові нормативно та документально обґрунтовані пояснення по суті спору; листування між сторонами по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); довідку з Єдиного державного реєстру щодо місцезнаходження юридичної особи на час розгляду справи; докази вжиття заходів по погашенню податкового боргу; докази надіслання та отримання вимог платником податків; детальний розрахунок заборгованості відповідача перед бюджетом; облікову картку відповідача, оригінали доданих до позову документів – суду для огляду;

відповідача – документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи; письмові нормативні та документальні обґрунтування позову; у разі невизнання адміністративного позову подати суду до судового засідання письмові заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень; письмові пояснення з приводу обставин, викладених у позові; листування між сторонами по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); при незгоді з розрахунком позивача надати контррозрахунок; докази сплати податкової заборгованості у повному обсязі або частково письмово належним чином засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали – суду для огляду.

4. Запропонувати відповідачу у разі невизнання адміністративного позову до 10 серпня 2011 р. подати суду письмові заперечення та докази на обґрунтування цих заперечень.

5. Копію даної ухвали направити сторонам по справі.

6. На судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.


Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту прийняття.

Суддя (підпис) К.М. Недашківська

Суддя К.М. Недашківська

< Текст > < Дата попереднього судового засідання (дата) (АДМ) > 17 серпня 2011 року < Текст > 11:00 < Текст >

< Текст >


Джерело: ЄДРСР 71750145
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку