open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

707/2293/17

2-о/707/7/18

Р І Ш Е Н Н Я

І м е н е м У к р а ї н и

22 січня 2018 року Черкаський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого-судді Морозова В.В.

присяжних Сіленко О.С., Тупиці С.В.

при секретарі Швидкій І.О.

заявника ОСОБА_3

представника заінтересованої особи ОСОБА_4

заінтересованої особи ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за заявою ОСОБА_3, заінтересовані особи Орган опіки та піклування - Черкаська районна державна адміністрація, ОСОБА_6, Черкаський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області про усиновлення, -

встановив :

ОСОБА _3 звернувся до суду із заявою про усиновлення неповнолітньої ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 та про внесення відповідних змін до актового запису щодо прізвища та ім'я по-батькові неповнолітньої, мотивуючи свої вимоги тим, що перебуває у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_5 - матір'ю неповнолітньої. Зі своєю дружиною та її донькою вони з часу одруження проживають разом. До ОСОБА_7 він ставиться як до своєї доньки та вона сприймає його як свого батька. Заявник старший за неї на 18 років.

Заявник вказує, що відчуває спорідненість з дитиною та займається її вихованням, матеріально її забезпечує. ЇЇ батько - ОСОБА_6 не бере участі у її вихованні, матеріально не забезпечує та її життям не цікавиться, в той час коли дитина потребує батьківської турботи. Вважає, що може забезпечити стабільні та гармонійні умови для життя ОСОБА_7. Заявник матеріально забезпечений та має усі можливості для усиновлення: проживає у квартирі з усіма зручностями, займається підприємницькою діяльністю, має добрий стан здоров'я, інфекційними захворюваннями не хворіє, наркотичних речовин не вживає, алкогольними напоями не зловживає, на обліку чи лікуванні у психоневрологічному чи наркологічному диспансері не перебуває. Батьківських прав не позбавлявся, до кримінальної відповідальності не притягувався. Батько неповнолітньої ОСОБА_7 дав згоду на усиновлення дитини та сама ОСОБА_7 не заперечує проти її усиновлення. Зі станом здоров'я дитини та правовими наслідками усиновлення заявник обізнаний.

У зв'язку із цим, просить суд усиновити ним дитину ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1, зобов'язати Черкаський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області внести зміни до актового запису № 7 від 24.09.2003 року про народження ОСОБА_7, складеного у Зарічанській сільській раді Корсунь-Шевченківського району Черкаської області, вказавши батьком дитини - ОСОБА_3. Змінити прізвище усиновленої дитини з "ОСОБА_7" на "ІНФОРМАЦІЯ_5". Змінити по-батькові усиновленої дитини з "ОСОБА_7" на "ІНФОРМАЦІЯ_5".

Заявник у судовому засіданні вимоги заяви підтримав у повному обсязі та просив їх задовольнити.

Представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування - Черкаської районної державної адміністраціїОСОБА_4 у судовому засіданні вимоги заяви підтримала та вважала за доцільне їх задовольнити.

Заінтересована особа ОСОБА_5 у судовому засіданні погодилась з вимогами заяви про удочеріння доньки її чоловіком - ОСОБА_3.

Заінтересована особа ОСОБА_6 у судове засідання не з'явився, про час та дату слухання справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Заінтересована особа представник Черкаського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області у судове засідання не з'явився, надіславши на адресу суду заяву про слухання справи за його відсутності, не заперечує проти задоволення вимог заяви.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає до задоволення зі наступних підстав.

Відповідно до свідоцтва про народження ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 серії НОМЕР_1 від 24.09.2003 року батьком неповнолітньої зазначено ОСОБА_6, матір'ю - ОСОБА_5.

Згідно свідоцтва про шлюб ОСОБА_3 уклав шлюб з ОСОБА_5 31 березня 2012 року.

Згідно висновку служби у справах дітей Черкаської РДА № 947/01-39 від 13.10.2017 року визнано доцільним усиновлення ОСОБА_3 неповнолітньої ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1, доньки своєї дружини ОСОБА_5, та таким, що відповідатиме інтересам дитини.

Відповідно до акту обстеження умов проживання від 03.10.2017 року за адресою АДРЕСА_1, санітарно-гігієнічні умови проживання відповідають вимогам, житло облаштоване достатньою кількістю меблів та побутової техніки. Для дитини створені належні умови для проживання, навчання та розвитку. У дівчини є окрема кімната.

У заяві ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3, від 11.10.2017 року, яку посвідчено приватним нотаріусом Корсунь-Шевченківського нотаріального округу Митрофановою Л.П. та зареєстровано у реєстрі за № 1439, останній надає згоду на усиновлення його доньки ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 чоловіком її матері - ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_4.

Згідно довідок, наявних у матеріалах справи ОСОБА_3 має задовільний стан здоров'я та раніше несудимий.

Відповідно до ч. 1 ст. 207 СК України усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду, крім випадку, передбаченого статтею 282 цього Кодексу.

Згідно ч. 2 ст. 207 СК України усиновлення дитини провадиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя.

Відповідно до ч. 1 ст. 208 СК України усиновленою може бути дитина (стаття 6 цього Кодексу).

Відповідно ч. 1 ст. 217 СК України усиновлення дитини здійснюється за вільною згодою її батьків.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку про доцільність усиновлення ОСОБА_3 доньки своєї дружини неповнолітньої ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1, а тому подану заяву про усиновлення суд вважає обґрунтованою та такою, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, ст.ст. 208, 211, 217 СК України та керуючись ст.ст. 313-314 ЦПК України, суд, -

вирішив:

Заяву задоволити.

Усиновити ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_4.

В актовий запис № 7 від 24.09.2003 року вчинений Зарічанською сільською радою Корсунь-Шевченківського району Черкаської області внести зміни у прізвище дитини: замінити прізвище з "ОСОБА_7" на "ІНФОРМАЦІЯ_5", по-батькові з "ОСОБА_7" на "ІНФОРМАЦІЯ_5".

В графі "батько" записати: ОСОБА_3.

Апеляційні скарги на рішення можуть бути подані протягом 30 днів з дня його проголошення до апеляційного суду Черкаської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного розгляду.

Суддя Морозов В.В.

Присяжні Сіленко О.С.

Тупиця С.В.

Джерело: ЄДРСР 71735155
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку