open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

19 грудня 2017 року справа № 823/1970/17

м . Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді – Гайдаш В.А.,

при секретарі судового засідання – Баклаженко Н.В.,

за участю:

представника позивача – ОСОБА_1 (за довіреністю),

представника відповідача – ОСОБА_2 (за довіреністю),

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом приватного акціонерного товариства «Племінний завод-дослідне господарство «Золотоніське» до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про скасування наказу,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду звернулось приватне акціонерне товариство «Племінний завод-дослідне господарство «Золотоніське» (далі – позивач) з адміністративним позовом до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області (далі – відповідач), в якому просить скасувати наказ Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області від 25.09.2017 № 314 «Про проведення земельних торгів у формі аукціону».

На адресу суду від представника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області надійшло клопотання про зупинення провадження у даній справі до набрання законної сили рішенням Черкаського окружного адміністративного суду у справі №823/1283/17, яке буде переглядатись Київським апеляційним адміністративним судом 15 січня 2018 року.

Представник позивача в судовому засіданні вирішення вказаного клопотання залишив на розсуд суду.

Вирішуючи питання про можливість зупинення провадження у справі судом встановлено, що в провадженні Київського апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №823/1283/17 за позовом приватного акціонерного товариства “Племінний завод – дослідне господарство “Золотоніське” до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про скасування наказу № 261 від 10.08.2017.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 236 Кодексу адміністративного судочинства України, суд зупиняє провадження у справі в разі об’єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об’єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Однак, представник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області у клопотанні про зупинення провадження у справі не надав до суду об’єктивних доказів неможливості розгляду даної адміністративної справи №823/1970/17 до вирішення іншої адміністративної справи №823/1283/17 та не зазначив, що обставини, які є предметом дослідження в іншій справі безпосередньо можуть впливати на вирішення даного спору,

Крім того, вищевказане клопотання щодо зупинення провадження у справі заявлено представником відповідача до з’ясування фактичних обставин справи та до початку розгляду справи по суті, тобто передчасно, у зв’язку з чим, суд дійшов висновку про відмову в його задоволенні.

Керуючись статтями 236, 241-243, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про зупинення провадження - відмовити.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, однак апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п’ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя В.А. Гайдаш

Джерело: ЄДРСР 71081496
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку