open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 523/199/16-ц

Провадження №2/523/114/17

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" грудня 2017 р.Суворовський районний суд міста ОСОБА_1 у складі:

головуючий суддя Бабаков В.П.,

при секретарі Мельніченко Г.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Одесі цивільну справу за позовом Житлово-будівельного кооперативу «Іллічівський-25» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за комунальні послуги, відшкодування шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідачки про стягнення заборгованості за комунальні послуги та відшкодування шкоди.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідачка є членом ЖБК «Іллічівський-25» та на неї відкритий особовий рахунок за адресою: АДРЕСА_1. Позивач є балансоутримувачем вказаного будинку. Відповідачка не сплачує житлово-комунальні послуги та за період з січня 2013р. по квітень 2016р. утворилась заборгованість в сумі 5389грн. 90коп.

Також, позивач зазначає, що відповідачка працювала з 06.06.1998р. по 01.12.2013р. на посаді бухгалтера ЖБК «Іллічівський-25». ОСОБА_2, перевищивши свої повноваження на посаді бухгалтера, 12.01.2009р. зняла з рахунку ЖБК кошти в розмірі 18307грн. та зарахувала в рахунок погашення комунальних послуг ОСОБА_1 суму в розмірі 3292грн., чим завдала позивачу матеріальної шкоди.

Крім того, ОСОБА_2, неналежно виконуючи свої посадові обов’язки, не надавала розрахунки на відшкодування пільг інвалідам І групи ОСОБА_3 та ОСОБА_4, які являються членами ЖБК, чим завдала шкоди позивачу в розмірі 693грн. 83коп.

Вищевказані суми позивач просить стягнути з відповідачки на свою користь, разом 27683грн. 18коп.

Представник позивача надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, на позові наполягав.

Представник відповідача в судове засідання надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності та просив застосувати строки позовної давності до вимог про відшкодування збитків.

Дослідивши матеріали страви, суд вважає, що позов підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що відповідачка є членом ЖБК «Іллічівський-25» та на неї відкритий особовий рахунок за адресою: АДРЕСА_1.

Позивач є балансоутримувачем вказаного будинку.

Відповідачка не сплачує житлово-комунальні послуги та за період з січня 2013р. по квітень 2016р. утворилась заборгованість в сумі 5389грн. 90коп.

Відповідно до ст.68 ЖК України, наймач зобов’язаний своєчасно вносити квартирну плату і плату за комунальні послуги.

Відповідно до ст.901 ЦК України, за договором про надання послуг замовник зобов’язується оплатити виконавцеві зазначену послугу.

Згідно ст.12 Закону України «Про кооперацію» основним обов’язком члена кооперативу є сплата визначених статутом кооперативу внесків.

Житлово-будівельні кооперативи здійснюють відповідні розрахунки з урахуванням положень Примірного статуту житлово-будівельного кооперативу, затвердженого постановою Ради Міністрів УРСР від 30 квітня 1985 року № 186.

Таким чином, в судовому засіданні встановлено, що відповідачка не виконала взяті на себе зобов'язання, і в наслідок чого має перед позивачем заборгованість, що є підставою для задоволення позову в частині вимог про стягнення заборгованості за комунальні послуги.

Судом також встановлено, що сплив строк позовної давності щодо вимог про відшкодування шкоди, та про застосування вказаного строку позовної давності представником відповідачки подано відповідну заяву. Тому суд відповідно до ст.257 ЦК України застосовує ці строки та відмовляє у задоволенні позову в частині позовних вимог про відшкодування шкоди з підстав пропуску позивачем строків позовної давності.

Згідно ст.88 ЦПК України з відповідачів на користь позивача слід стягнути судові витрати в сумі 1218грн.

Керуючись ст.901 ЦК України, ст.68 ЖК України, ст.12 ЗУ «Про кооперацію», ст.ст.212-215 ЦПК України,-

ВИРІШИВ:

Позов Житлово-будівельного кооперативу «Іллічівський-25» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за комунальні послуги, відшкодування шкоди задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Житлово-будівельного кооперативу «Іллічівський-25» 5389грн. 90коп. заборгованості за комунальні послуги за період з січня 2013р. по квітень 2016р., а також 1218грн. судових витрат. Всього: 6607грн. 90коп.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 70981285
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку