open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 609/1692/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" грудня 2017 р. Слідчий суддя Шумського районного суду ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Шумськ , клопотання старшого слідчого СВ Шумського відділення поліції Кременецького відділу поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 повністю підтримав вимоги клопотання та просить його задовольнити.

Слідчий суддя , перевіривши матеріали клопотання, вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю .

Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», персональні дані це відомості чи сукупність відомостей про фізичну, яка ідентифікується, чи може бути ідентифікована. База персональних даних іменована сукупність персональних даних в електронній формі та /або у формі картотек персональних даних. Обробка персональних даних - будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, утому числі з використанням інформаційних (автоматизованих) систем.

Відповідно до ст.5, ст.6 закону об`єктами захисту є персональні дані і за режимом доступу є інформація з обмеженим доступом. Не допускається обробка персональних даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків визначених законом.

Згідно Закону України «Про телекомунікації» від 18.11.2003 № 1280-IV охорона таємниці телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами телекомунікацій, та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцією та законами України і зняття інформації з телекомунікаційних мереж заборонене, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Враховуючи, що 02.12..2017 року було внесено відомості до ЄРДР за № 12017210200000276 про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 185 КК України про те, що 22.11.2017 року приблизно о 14.30 год. невідома особа, перебуваючи у класі ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом вільного доступу, таємно викрала у ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мобільний телефон марки «Doogee X5s» , чорного кольору, який знаходився на парті, чим заподіяла матеріальну шкоду на суму 1600 грн., є відомості про те, що телефон має IMEI 1- НОМЕР_1 , IMEI 2- НОМЕР_2 , за допомогою чого можна встановити особу, яка на даний час використовує викрадений телефон , а встановлення її місця знаходження може бути здійснене за допомогою надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, клопотання слід задовольнити та надати тимчасовий доступ до інформації , яку просить слідчий СВ в клопотанні .

На підставі наведеного, керуючись ст.. 163 КПК України , слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надатити слідчому СВ Шумського відділення поліції Кременецького ВП ГУ НП в Тернопільській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому СВ Шумського ВП ГУ НП в Тернопільській області майору поліції ОСОБА_6 , слідчому СВ Шумського ВП ГУ НП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_7 , Т.в.о. слідчого СВ Шумського ВП ГУ НП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_8 , О/У КП Шумського ВП ГУ НП в Тернопільській області капітану поліції ОСОБА_9 , старшому О/У КП Шумського відділення поліції Кременецького ВП ГУ НП в Тернопільській області майору поліції ОСОБА_10 , О/У КП Шумського відділення поліції Кременецького ВП ГУ НП в Тернопільській області рядовому поліції ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, з можливістю її вилучення за період з 00.00 год. 23.11.2017 до 00.00 год. 10.01.2018, яка знаходиться в оператора телекомунікації рухомого (мобільного) зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , по телефону марки

«Doogee X5s» чорного кольору, IMEI 1- НОМЕР_1 , IMEI 2- НОМЕР_2 , а саме: адреса розташування базової станції;тип з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація);дата, час та тривалість з`єднання;ідентифікаційні ознаки обладнання з якого відбувся сеанс зв`язку (абонента А) (абонентський, серійний, IMSI номери сім-картки, ІМЕІ);ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б) (абонентський, серійний, IMSI номери сім-картки, ІМЕІ), з`єднання нульової тривалості;за наявності контрактної угоди надати відомості про абонента;з якого часу активований вставлений абонентський номер;чи здійснювалося поновлення вказаного номера

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати 30 днів з дня її ухвалення. .

Ухвала оскарженню не підлягає , а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 70888868
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку