open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 191/3768/17

Провадження № 1-в/191/1269/17

У Х В А Л А

іменем України

28 листопада 2017 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Синельникове Дніпропетровської області клопотання ОСОБА_4 про застосування до нього ст. 81 КК України щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання,

ВСТАНОВИВ:

25.10.2017 року засуджений ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Засуджений до початку проведення судового засідання надав суду заяву про розгляд підтриманого ним клопотання без його присутності.

Прокурор не заперечував проти задоволення заявленого клопотання.

Від начальника СВК №94 до суду надійшла заява про можливість розгляду клопотання засудженого ОСОБА_4 без участі представника установи.

Відповідно до ч. 4 ст.539 КПК України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання, не перешкоджає проведенню судового розгляду. На підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування кримінального провадження за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали клопотання, надані суду матеріали особової справи засудженого, вважає, що клопотання засудженого ОСОБА_4 підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 81 КК України до осіб, що відбувають покарання може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за корупційний злочин середньої тяжкості, умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисний злочин і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисний злочин, за який вона засуджена до позбавлення волі.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 в установах виконання покарань знаходиться з 18.01.2016 року. В Синельниківській ВК №94 перебуває з 02.03.2016 року. За час відбування покарання характеризується позитивно, має 2 заохочення за сумлінну поведінку та ставлення до праці. На теперішній час на виробництві установи не працевлаштований. Намагається дотримуватись норм, які визначають порядок, умови відбування покарання та розпорядок дня установи. Виконує передбачені законом вимоги персоналу установи. В колективі відділення уживчивмй, товаришує із різною категорією засуджених, не користується серед них авторитетом. За характером товариський, миролюбивий, не прагне до лідерства, адекватно реагує на критику в свою адресу. У відносинах з адміністрацією тактовний, ввічливий. Дбайливо ставитись до майна установи та предметів, якими користується при виконанні дорученої роботи, здійснює за ними належний догляд та використовує за призначенням. Відповідно до ст. 65 КВК відвідує заходи виховного характеру, завжди реагує на них правильно. Відповідно до ст. 123 КВК України приймає участь у диференційованій програмі виховного впливу «Фізкультура та спорт». Відповідно до ст. 127 КВК України не бере участь у роботі самодіяльних організацій. Відповідно до ст. 59 КВК України підтримує зв`язки з рідними та близькими шляхом листування та побачень, отримує посилки. На профілактичному обліку не перебуває.

Суд вважає, що засуджений ОСОБА_4 довів своє виправлення і до нього можливо застосувати умовно-дострокове звільнення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 81 КК України, ст. ст. 537, 539, 392 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання засудженого ОСОБА_4 задовольнити.

Засудженого вироком Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 09.11.2015 року за ст.307 ч.2, ст.69 ч.1 КК України до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити умовно-достроково від покарання у виді позбавлення волі на не відбутий строк 9 (дев`ять) місяців 17 (сімнадцять) днів.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Синельниківський міськрайонний суд протягом семи діб з дня її оголошення.

Головуючий суддя: ОСОБА_5 Матіяш

Джерело: ЄДРСР 70720325
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку