open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

м. Черкаси

30 листопада 2017 року Справа № 823/1909/16

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді – Руденко А.В.,

за участю секретаря – Потенко А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №823/1909/16 за позовом управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати капіталізованих платежів,-

ВСТАНОВИВ:

20 листопада 2017 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області звернулося до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області на його правонаступника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Заява обґрунтована тим, що 03.10.2017 припинено державну реєстрацію юридичної оосби управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області. Відповідно до наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 05.09.2017 №64-ос управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області є правонаступником управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області.

Заявник повідомлений про дату, час та місце судового розгляду заяви, в судове засідання не з’явився.

Відповідач та зацікавлена особа Смілянський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області повідомлені про дату, час та місце судового розгляду заяви, в судове засідання не з’явилися.

Відповідно до частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 1 статті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши подані документи, оцінивши належність, допустимість та достовірність кожного доказу окремо та достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності, суд дійшов висновку, що заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 11.01.2017, залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 26.09.2017, в адміністративній справі №823/1909/16 позов управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області задоволено повністю: стягнуто з ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, на користь управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Черкаській області заборгованість зі сплати капіталізованих платежів в розмірі 44766 грн. 75 коп.

На виконання постанови Черкаського окружного адміністративного суду у справі №823/1909/16, 14 березня 2017 року Черкаським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №823/1909/16.

27 червня 2017 року старшим державним виконавцем Смілянського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області ОСОБА_2 відкрито виконавче провадження ВП №54202164 з виконання виконавчого листа №823/1909/16 про стягнення з ОСОБА_1 на користь управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Черкаській області заборгованості зі сплати капіталізованих платежів в розмірі 44766 грн. 75 коп.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 03 жовтня 2017 року до вказаного реєстру внесено запис №10261120017003475 про припинення юридичної особи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області, код ЄДРПОУ 25874421.

Відповідно до пунктів 4, 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Вирішено припинити управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України №64-ос від 05.09.2017 управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області є правонаступником робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в Черкаській області, що припиняються, зокрема, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області (код ЄДРПОУ 25874421).

Відповідно до частини 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною 5 статті 15 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VІІІ “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №823/1909/16 - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання постанови Черкаського окружного адміністративного суду від 11.01.2017 у справі №823/1909/16, а саме: стягувача - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області (18008, Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Вернигори, 4, код ЄДРПОУ 25874421) на його правонаступника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (18001, Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 18; код ЄДРПОУ 41321284).

Копію ухвали направити сторонам у справі та Смілянському міському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя А.В. Руденко

Повний текст ухвали виготовлений 04.12.2017.

Джерело: ЄДРСР 70712493
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку