open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 364/1273/17

Провадження № 3/364/315/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.12.2017 року,суддя Володарського районного суду Київської області Моргун Г.Л., розглянувши матеріали, які надійшли від Володарського районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, головного лікаря Володарської ЦРЛ, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1,

за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 188-16 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

20.10.2017 року, провідним інспектором Володарського РС ГУ ДСНС України у Київській області Штикою Б.Ю., в Володарській ЦРЛ було проведено планову перевірку додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Судом встановлено, що ОСОБА_1, будучи головним лікарем Володарської ЦРЛ, не виконав законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань цивільного захисту, нагляду та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру які відображені в приписі від 24.02.2016 року № 26, зокрема: захисні споруди цивільного захисту Володарської ЦРЛ не утримуються, використовуються та обліковуються відповідно до вимог законодавства.

Своїми діями ОСОБА_1 порушив вимоги п.п. 15,16 ст. 20 Кодексу цивільного захисту України та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 188-16 КУпАП.

Прокурор, залучений до справи з огляду на рішення Європейського суду з прав людини від 20.09.2016 року у справі «Карелін проти Росії» щодо визнання порушення статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в частині неупередженості суду через відсутність сторони звинувачення у справі про адміністративне правопорушення, а також з огляду на повноваження прокурора, визначені статтею 250 КУпАП, в судове засідання не з'явився.

В суді ОСОБА_1 вину визнав, розкаювався у вчиненому та ствердив обставини вчинення правопорушення, зазначені в протоколі про адміністративне правопорушення, обіцяв надалі дотримуватися законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Винність ОСОБА_1 у скоєнні правопорушення, підтверджується дослідженими письмовими доказами, що містяться в матеріалах адміністративної справи, а саме:

- обставинами, викладеними у протоколі про адміністративне правопорушення № 002654/111 від 09.11.2017 року;

- приписом Володарського районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області про усунення порушень вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту від 24 лютого 2016 року № 26.

Дії ОСОБА_1 суд кваліфікує за ч. 1 ст. 188-16 КУпАП, як невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань цивільного захисту, нагляду та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.34 КУпАП, обставиною, що пом'якшує відповідальність за адміністративне правопорушення, визнається щире розкаяння винного.

Обставин, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, передбачених ст.35 КУпАП, судом не встановлено.

Визначаючи вид адміністративного стягнення суддя враховує, що громадянин ОСОБА_1 вперше притягується до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 188-16 КУпАП, щиро розкаюється у вчиненому, обіцяв подібного не вичиняти.

Беручи до уваги вище викладене, враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, наявність однієї пом'якшуючої відповідальність обставини та відсутність обтяжуючих відповідальність обставин, приходжу до переконання, що на правопорушника слід накласти адміністративне стягнення у мінімальному розмірі штрафу передбаченому санкцією статті.

На підставі п. 9 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» правопорушник звільнений від сплати судового збору.

Враховуючи, що факт скоєння правопорушення знайшов своє підтвердження у суді, керуючись ст. 40-1, ст. 188- 16 КУпАП, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати винним ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 188-16 КУпАП.

Накласти на громадянина ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, адміністративне стягнення у виді 10 (десяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та складає 170 (сто сімдесят) гривень штрафу.

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, звільнити від сплати судового збору.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Київської області через Володарський районний суд протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Г. Л. Моргун

Постанова набрала законної сили з "_____" __________20__ року.

Строк предявлення постанови до виконання три місяці.

Джерело: ЄДРСР 70665547
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку