open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
0670/5981/11


справа № 0670/5981/11

категорія 10.2.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ


11 липня 2011 р. м.Житомир


Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Липи В.А.,

при секретарі - Мельник К.В.,


розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Володарсько-Волинської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Житомирського обласного відділення до Товариства з обмеженою відповідальністю "ГранЕко-М" про стягнення 356,50 грн.,-

встановив:


У червні 2011 року позивач звернувся до суду з позовом, в якому просив стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ГранЕко-М" 356 грн. 50 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків. В обґрунтування позову вказав, що відповідач має недоїмку зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у вказаному розмірі, що підтверджується звітом по формі 4 ФСС з ТВП за 2010 рік. В добровільному порядку заборгованість не сплачено, а тому позивач просить стягнути в судовому порядку.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав та просив задовольнити у повному обсязі з підстав викладених у позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, своїми процесуальними правами, передбаченими ст. 49 КАС України, не скористався, щодо причин неявки суд не повідомив, хоча про дату, час і місце судового розгляду був повідомлений належним чином.

Заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "ГранЕко-М" зареєстроване як платник страхових внесків Володарсько-Волинською міжрайонною виконавчою дирекцією Житомирського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що підтверджується довідкою № 14/2043 з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" (далі Закон), платниками страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, є страхувальники та застраховані особи.

Частиною 1 ст. 23 Закону передбачено, що страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Згідно із ч. 2 ст. 23 Закону, платники страхових внесків, зазначені у частинах другій та третій статті 6 цього Закону, сплачують страхові внески до Фонду в повному розмірі в порядку та в строки, визначені страховиком.

У свою чергу, ч. 2 ст. 30 Закону визначено, що не сплачені в строк страхові внески, пеня і штраф стягуються в доход Фонду із страхувальника у безспірному порядку.

Відповідно до звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, за 2010 рік, заборгованість відповідача зі сплати страхових внесків складає 356 грн. 50 коп.

Вказана заборгованість є узгодженою і відповідачем не оскаржувалася.

З огляду на викладене, суд вважає, що позов обґрунтований та підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного та керуючись Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", ст. ст. 158-163, 186, 254 КАС України, суд -

постановив:


Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ГранЕко-М" на користь Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Володарсько-Волинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 356 грн. 50 коп. заборгованості зі сплати страхових внесків.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.


Головуючий суддя: В.А. Липа





Джерело: ЄДРСР 70493805
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку