open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 1-кс/754/2723/17

Справа № 754/14881/17

У Х В А Л А

Іменем України

15 листопада 2017 року слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва Клочко І.В.

при секретарі Шевчук М.В.,

за участю слідчого Кришталя А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в приміщенні суду клопотання старшого слідчого СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві Кришталя А.А. в кримінальному провадженні №12017100030008774 від 06.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

Старший слідчий СВ Деснянського УП ГУНП в м. Києві Кришталь А.А. звернулась до суду із клопотанням, погодженим з прокурором Київської місцевої прокуратури №3 Куліковою А.Ю., про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні №12017100030008774 від 06.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України.

Клопотання мотивує наступним.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 06.07.2017 року приблизно о 02:15 год. по пр. Ватутіна, в м. Києві відбулось зіткнення автомобілів, марок «Hyundai», д.н.з. НОМЕР_1, під керуванням водія ОСОБА_3, та «Nissan», д.н.з. НОМЕР_2, під керуванням водія ОСОБА_4

Внаслідок вказаної ДТП водій ОСОБА_4 та пасажир ОСОБА_5 отримали тілесні ушкодження. В результаті отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_4 з 06.07.2017 року по 10.07.2017 року перебував на стаціонарному лікуванні в Київській міській клінічній лікарні №8 по вул. Кондратюка, 8, в м. Києві.

Враховуючи те, що встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, заподіяних потерпілому ОСОБА_4 має суттєве значення для кримінального провадження, виникла необхідність у тимчасовому доступі до медичної документації, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, рентген-знімків, СКТ-знімків, МРТ-знімків та іншої наявної медичної документації останнього, які перебувають у володінні Київської міської клінічної лікарні №8.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за викладених обставин та просив задовольнити.

Представник Київської міської клінічної лікарні №8 в судове засідання не з'явився, причини своєї неявки не повідомив.

Відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню за наступних підстав.

Так, судом встановлено, що в провадженні старшого слідчого СВ Деснянського УП ГУНП в м. Києві Кришталя А.А. перебуває кримінальне провадження №12017100030008774 від 06.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України, одним із видів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів, який полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Необхідність застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторона обвинувачення обґрунтовує тим, що наявні достатні підстави вважати, що у володінні Київської міської клінічної лікарні №8 (вул. Кондратюка, 8, м. Київ) перебувають документи, які містять інформацію, що має істотне значення для кримінального провадження, оскільки затребувані документи необхідні для проведення судово-медичної експертизи, з метою встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, заподіяних потерпілому кримінальним правопорушенням - злочином.

Перевіривши та оцінивши зміст клопотання, а також долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про наявність достатніх підстав для застосування даного виду заходу забезпечення кримінального провадження.

Одержати зазначені в клопотанні документи іншими способами неможливо, оскільки, відповідно до ст. 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», медичні працівники та інші особи, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків. Законом України «Про інформацію» визначено, що інформація про стан здоров'я особи входить до переліку конфіденційної інформації, збирання, зберігання, використання та поширення якої не допускається без згоди цієї особи, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини.

Отже, клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, складено з дотриманням вимог ст. 160 КПК України.

Таким чином, враховуючи викладені обставини досудового розслідування в кримінальному провадженні №12017100030008774 від 06.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, в їх сукупності, слідчий суддя приходить до переконання про наявність правових підстав для задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст.ст.132, 159-166, 369-372, 309 КПК України, слідчий суддя -

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві Кришталя А.А. в кримінальному провадженні №12017100030008774 від 06.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Забезпечити старшому слідчому СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві майору поліції Кришталю Анатолію Андрійовичу або будь-якому іншому працівнику Деснянського УП ГУНП в м. Києві за дорученням тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні Київської міської клінічної лікарні №8 (вул. Кондратюка, 8, м. Київ),з можливістю їх вилучення (виїмки) в оригіналах, з метою проведення судово-медичної експертизи, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, рентген-знімків, СКТ-знімків, МРТ-знімків та іншої наявної медичної документації стаціонарного хворого ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, який з 06.07.2017 року по 10.07.2017 року перебував на стаціонарному лікуванні в Київській міській клінічній лікарні №8.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто, до 15 грудня 2017 року включно.

Відповідно до ст. 166 ч.1 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 70367407
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку