open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

УХВАЛА

"15" листопада 2017 р.Справа № 916/336/16

Господарський суд Одеської області

У складі судді Желєзної С.П.

Секретаря судових засідань ОСОБА_1

За участю представників сторін:

Від позивача: не зявився.

Від відповідача: не зявився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом комунального підприємства „Парки Одеси до малого приватного підприємства „Друг про усунення перешкод у користуванні майном шляхом виселення,

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство „Парки Одеси звернулось до господарського суду Одеської області із позовом до малого приватного підприємства „Друг про усунення перешкод у користуванні майном шляхом виселення з нежилої одноповерхової будівлі загальною площею 30,2 кв.м., яка розташована за адресою: м. Одеса, вул. Маразліївська, 1/10. Позовні вимоги обґрунтовані посиланням на факт нікчемності договору оренди нерухомого майна № 1/10, укладеного між сторонами по справі, на підставі якого відповідач використовує спірне майно.

03.11.2017р. до суду надійшла письмова заява (вх. 32-5807/17) від комунального підприємства „Парки Одеси в порядку ст. ст. 22, 78 ГПК України про відмову від позовних вимог до малого приватного підприємства „Друг.

У відповідності до ст. 22 ГПК України позивач вправі до прийняття рішення по справі збільшити розмір позовних вимог, відмовитись від позову або зменшити розмір позовних вимог.

В силу положень ст. 78 ГПК України, відмова позивача від позову, визнання позову відповідачем і умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. Ці заяви підписуються позивачем, відповідачем чи обома сторонами. До прийняття відмови позивача від позову або до затвердження мирової угоди сторін господарський суд розяснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи є повноваження на вчинення цих дій у представників сторін. Про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято господарським судом.

Приймаючи до уваги, що відмова комунального підприємства „Парки Одеси від позову була викладена у письмовій заяв та підписана уповноваженою особою, господарський суд приймає відмову комунального підприємства „Парки Одеси від позовних вимог до малого приватного підприємства „Друг про усунення перешкод у користуванні майном шляхом виселення, що, в силу приписів ст. 78, п. 4 ч. 1 ст. 80 ГПК України, має наслідком припинення провадження у даній справі.

Керуючись ст.ст. 22, 44, 49, 78, п. 4 ч. 1 ст. 80, ст. 86 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Прийняти відмову комунального підприємства „Парки Одеси від позову.

2.Провадження у справі № 916/336/16 припинити.

Відповідно до ч. 4 ст. 80, ст. 106, 111-13 ГПК України ухвалу про припинення провадження у справі може бути оскаржено в апеляційному та касаційному порядку.

Суддя С.П. Желєзна

Джерело: ЄДРСР 70246886
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку