open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/11809/17

Провадження № 1-кс/201/7412/2017

УХВАЛА

16 серпня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 про дозвіл на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що у провадженні першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області перебувають матеріали досудового розслідування за фактом зловживання своїм службовим становищем службовими особами ПАТ «Дніпровська теплоелектроцентраль» та правоохоронних органів, відомості щодо якого 01.06.2017 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017040000000659 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2012 №713 «Про передачу Фондові державного майна пакетів акцій публічних акціонерних товариств», 100% акцій ПАТ «Дніпровська ТЕЦ» передано 08.08.2012 з Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» до Фонду державного майна України. На сьогодні держава в особі Фонду державного майна України володіє 99,9277% акцій ПАТ «Дніпровська ТЕЦ».

Упродовж 2013-2016 роки службові особи ПАТ «Дніпровська ТЕЦ», всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим, у порушення вимог ст.ст.52, 58, 62 Закону України «Про акціонерні товариства» від 17.09.2008 №514-VІ із змінами, Статуту Товариства, Положення про Виконавчий орган ПАТ «Дніпродзержинська теплоелектроцентраль», затвердженого рішенням Загальних зборів Товариства, а також при відсутності контрактів, укладених Наглядовою Радою з членами Виконавчого органу щодо встановлення винагороди, умисно з корисливих мотивів нараховано та виплачено грошові винагороди членам виконавчого органу на загальну суму 2 млн. 536 тис. 240 грн., чим завдано збитки на зазначену суму, що є тяжкими наслідками.

Також службові особи ПАТ «Дніпровська ТЕЦ», всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення вимог «Порядку обчислення середньої заробітної плати», затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 № 100 із змінами, зайво нараховали та виплатили премії за успішне вирішення поставлених задач з питань цивільного захисту в розмірі середньомісячної заробітної плати головам правління ПАТ «Дніпропетровська ТЕЦ» ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , начальнику штабу цивільної оборони ОСОБА_5 на загальну суму 197018 грн.

Дані обставини підтверджуються висновком ревізії фінансово-господарської діяльності ПАТ «Дніпровська ТЕЦ», проведеної головним державним аудитором Східного офісу Держаудитслужби.

Крім того, у ході проведення аналізу фінансово-господарської діяльності ПАТ «Дніпровська ТЕЦ» отримано інформацію щодо причетності контрагентів Товариства: ТОВ «Євроенергогаз» (код ЄДРПОУ 39407765), ТОВ «Промислове підприємство «Дніпро буд-сервіс» (код ЄДРПОУ 35410182), ТОВ «Україна-2000» (код ЄДРПОУ 31197641), ТОВ «НВО «Дніпропромремонт» (код ЄДРПОУ 36295860), ТОВ «Завод діалог-плюс» (код ЄДРПОУ 39924947), ТОВ «Пром тех. проект» (код ЄДРПОУ 39715813) до протиправної діяльності, пов`язаної зі здійсненням безтоварних поставок ТМЦ у період 2016-2017 р.р., з подальшим виведенням бюджетних коштів в «тіньовий» сектор економіки через низку підприємств з ознаками фіктивності.

Здійснення тимчасового доступу до первинних бухгалтерських документів або застосування інших заходів забезпечення провадження, приведе до обізнаності осіб, задіяних у протиправній схемі злочинної діяльності, щодо наявності інформації у правоохоронних органів про дану діяльність, та надасть можливість змінити зміст документів, знищити їх, змінити фактичне розташування офісу, припинити на деякий час злочину діяльність або іншим чином перешкодити встановленню істини у кримінальному провадженні.

На теперішній час, з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також відшукування та вилучення знарядь кримінального правопорушення необхідно провести обшук у ПАТ «Дніпровська ТЕЦ» за адресою: м. Кам`янське, вул. Заводська, 2, оскільки є достатні підстави вважати, що у зазначеній будівлі зберігаються статутні документи, фінансово-господарські документи, бухгалтерські документи, податкові та вантажно-митні накладні, журнали, інші документи обліку переміщення продукції, статистичні звіти, чорнові записи, акти виконаних робіт та наданих послуг та інша документація, яку можливо буде використовувати у ході проведення досудового розслідування, податкова та інша звітність, печатки, чекові книжки, комп`ютерна техніка, на якій виробляються документи, що стосуються нарахування та виплати заробітної плати членам виконавчого органу ПАТ «Дніпровська ТЕЦ», контрактів, укладених Наглядовою Радою з членами Виконавчого органу, нарахування та виплати премії за успішне вирішення поставлених задач з питань цивільного захисту в розмірі середньомісячної заробітної плати, а також документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Євроенергогаз» (код ЄДРПОУ 39407765), ТОВ «Промислове підприємство «Дніпро буд-сервіс» (код ЄДРПОУ 35410182), ТОВ «Україна-2000» (код ЄДРПОУ 31197641), ТОВ «НВО «Дніпропромремонт» (код ЄДРПОУ 36295860), ТОВ «Завод діалог-плюс» (код ЄДРПОУ 39924947), ТОВ «Пром тех проект» (код ЄДРПОУ 39715813), та інших, та їх контрагентів, підприємств за ланцюгом господарських операцій, будь-які документи зі зразками підписів посадових осіб вказаних підприємств та осіб, що могли здійснювати підроблення зазначених підписів, усі наявні грошові кошти, свідоцтва на реєстрацію транспортних засобів, якими здійснюється перевезення коштів та продукції, особисті сумки, рюкзаки, будь-які інші речі, предмети, документи, здобуті злочинним шляхом або ті, що заборонені в обігу, а також ті які мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у злочинній діяльності, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерну техніку, мобільні телефони присутніх осіб, сім-картки мобільних операторів, карти пам`яті, флеш накопичувачі, банківські картки та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування, чи цінності здобуті злочинним шляхом.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно будівля № 2 на вул. Заводська у м. Дніпро є власністю Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення зазначених документів та речей також виявлення інших речей і документів, які можуть бути предметом злочину, або пов`язаних з ним, органу досудового розслідування необхідно провести обшук за адресою: м. Кам`янське, вул. Заводська, 2.

На підставі викладеного, прокурор для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку у ПАТ «Дніпровська теплоелектроцентраль» за адресою: м. Кам`янське, вул. Заводська, 2, що є власністю Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, з метою відшукання та вилучення предмету злочину, знаряддя злочину та використовувані для цього матеріали, статутні документи, фінансово-господарські документи, бухгалтерські документи, податкові та вантажно-митні накладні, журнали, інші документи обліку переміщення продукції, статистичні звіти, чорнові записи, акти виконаних робіт та наданих послуг та інша документація, яку можливо буде використовувати у ході проведення досудового розслідування, податкова та інша звітність, печатки, чекові книжки, комп`ютерна техніка, на якій виробляються документи, що стосуються нарахування та виплати заробітної плати членам виконавчого органу ПАТ «Дніпровська ТЕЦ», контрактів, укладених Наглядовою Радою з членами Виконавчого органу, нарахування та виплати премії за успішне вирішення поставлених задач з питань цивільного захисту в розмірі середньомісячної заробітної плати, а також документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Євроенергогаз» (код ЄДРПОУ 39407765), ТОВ «Промислове підприємство «Дніпро буд-сервіс» (код ЄДРПОУ 35410182), ТОВ «Україна-2000» (код ЄДРПОУ 31197641), ТОВ «НВО «Дніпропромремонт» (код ЄДРПОУ 36295860), ТОВ «Завод діалог-плюс» (код ЄДРПОУ 39924947), ТОВ «Пром тех проект» (код ЄДРПОУ 39715813), та інших, та їх контрагентів, підприємств за ланцюгом господарських операцій, будь-які документи зі зразками підписів посадових осіб вказаних підприємств та осіб, що могли здійснювати підроблення зазначених підписів, усі наявні грошові кошти, свідоцтва на реєстрацію транспортних засобів, якими здійснюється перевезення коштів та продукції, особисті сумки, рюкзаки, будь-які інші речі, предмети, документи, здобуті злочинним шляхом або ті, що заборонені в обігу, а також ті які мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у злочинній діяльності, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерну техніку, мобільні телефони присутніх осіб, сім-картки мобільних операторів, карти пам`яті, флеш накопичувачі, банківські картки та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування, чи цінності здобуті злочинним шляхом.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 42017040000000659, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 проведення обшуку у ПАТ «Дніпровська теплоелектроцентраль» за адресою: м. Кам`янське, вул. Заводська, 2, що є власністю Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, з метою відшукання та вилучення предмету злочину, знаряддя злочину та використовувані для цього матеріали, статутні документи, фінансово-господарські документи, бухгалтерські документи, податкові та вантажно-митні накладні, журнали, інші документи обліку переміщення продукції, статистичні звіти, чорнові записи, акти виконаних робіт та наданих послуг та інша документація, яку можливо буде використовувати у ході проведення досудового розслідування, податкова та інша звітність, печатки, чекові книжки, комп`ютерна техніка, на якій виробляються документи, що стосуються нарахування та виплати заробітної плати членам виконавчого органу ПАТ «Дніпровська ТЕЦ», контрактів, укладених Наглядовою Радою з членами Виконавчого органу, нарахування та виплати премії за успішне вирішення поставлених задач з питань цивільного захисту в розмірі середньомісячної заробітної плати, а також документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Євроенергогаз» (код ЄДРПОУ 39407765), ТОВ «Промислове підприємство «Дніпро буд-сервіс» (код ЄДРПОУ 35410182), ТОВ «Україна-2000» (код ЄДРПОУ 31197641), ТОВ «НВО «Дніпропромремонт» (код ЄДРПОУ 36295860), ТОВ «Завод діалог-плюс» (код ЄДРПОУ 39924947), ТОВ «Пром тех проект» (код ЄДРПОУ 39715813), та інших, та їх контрагентів, підприємств за ланцюгом господарських операцій, будь-які документи зі зразками підписів посадових осіб вказаних підприємств та осіб, що могли здійснювати підроблення зазначених підписів, усі наявні грошові кошти, свідоцтва на реєстрацію транспортних засобів, якими здійснюється перевезення коштів та продукції, особисті сумки, рюкзаки, будь-які інші речі, предмети, документи, здобуті злочинним шляхом або ті, що заборонені в обігу, а також ті які мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у злочинній діяльності, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерну техніку, мобільні телефони присутніх осіб, сім-картки мобільних операторів, карти пам`яті, флеш накопичувачі, банківські картки та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування, чи цінності здобуті злочинним шляхом.

Доручити проведення обшуку членам слідчої групи, прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42017040000000659, а також оперативним працівникам відповідного підрозділу за дорученням слідчого, прокурора у порядку ст. ст. 36, 40, 41 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69948338
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку