open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа 481/112/16-к

Провадж.№ 1-кс/481/217/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.10.2017 року м.Новий Буг

слідчий суддя Новобузького районного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , розглянувши погоджене прокурором Новобузького відділу місцевої прокуратури ОСОБА_4 клопотання слідчого СВ Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , який здійснює повноваження в кримінальному провадженні, внесеного 14.10.2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015150270000770 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

В клопотанні слідчого про призначення проведення позапланової виїзної ревізії вказано, що 14.10.2015 року до Новобузького РВ УMBC України в Миколаївській області з прокуратури Новобузького району надійшло звернення директора дочірнього підприємства ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , яке внесене до ЄРДР за №12015150270000770 від 14.10.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що колишній директор вищевказаного підприємства незаконно привласнив ввірене йому майно, що належить ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", " ІНФОРМАЦІЯ_1 " завдавши матеріальні збитки на суму близько 3,432,659 грн.

За вказаними обставинами розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України.

На даний час по зазначеному кримінальному провадженню виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів та провести ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", а саме " ІНФОРМАЦІЯ_3 "та " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", які знаходяться у володінні голови комісії з припинення (ліквідатора) ОСОБА_5 , місцезнаходження АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення; зняття копій документів.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Вислухавши доводи слідчого ОСОБА_3 щодо наявності підстав для доступу до документів, у зв`язку з якими подано клопотання, вивчивши надані слідчим копії документів з матеріалів кримінального провадження за № 12015150270000770, прихожу такого висновку.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14.10.2015 року до Новобузького РВ УMBC України в Миколаївській області з прокуратури Новобузького району надійшло звернення директора дочірнього підприємства ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_1 »» ОСОБА_5 , яке внесене до ЄРДР за №12015150270000770 від 14.10.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України. Так 14.09.2015 ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_1 » видано наказ № 2 про проведення інвентаризації по всіх місцях знаходження основних засобів, товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів. Для проведення інвентаризації назначено комісію під головуванням ОСОБА_5 та в складі ОСОБА_6 та ОСОБА_7 . Інвентаризацію розпочато 14.09.2015 та закінчено 14.09.2015 року. В ході проведення інвентаризації комісією встановлено, що на території підприємства вирізані залізничні рейки, демонтовано другий та третій поверх споруди залізничного відвантаження, демонтовано металевий навіс та платформа цеху предсумішей, а також інші металеві ємкості та устаткування. Таким чином було встановлено, що колишній директор вищевказаного підприємства незаконно привласнив ввірене йому майно, що належить ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", а саме " ІНФОРМАЦІЯ_3 " та " ІНФОРМАЦІЯ_1 " завдавши матеріальні збитки на суму близько 3,432,659 грн.

За вказаними обставинами розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України.

11.04.2016 року було призначено позапланову виїзну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності з метою дотримання вимог законодавства за період з 01.01.2012 року по 31.12.2015 року. Під час виїзду за місцем знаходження юридичної особи встановлено відсутність «ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", а саме " ІНФОРМАЦІЯ_3 "та " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в с.Полтавка Новобузького району Миколаївської області.

На даний час по зазначеному кримінальному провадженню виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів фінансово-господарської діяльності та до документації, що міститься в ліквідаційній справі ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", а саме " ІНФОРМАЦІЯ_3 "та " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", які знаходяться у володінні голови ліквідаційної комісії з припинення (ліквідатора) ОСОБА_5 розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю зняття копій документів.

Підставами вважати, що вказані документи знаходяться у голови ліквідаційної комісії з припинення (ліквідатора) ОСОБА_5 є копія витягу з Державного реєстру юридичних осіб та ФОП, згідно якого ДП ДАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Новополтавський КХП з 27.03.2015 року перебуває в стані припинення на підставі судового рішення. Головою комісії з припинення (ліквідатора) призначено ОСОБА_5 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що для встановлення усіх об`єктивних обставин скоєння вищевказаного правопорушення, необхідним є дослідження документів фінансово-господарської діяльності та документації, що міститься в ліквідаційній справі ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", а саме " ІНФОРМАЦІЯ_3 "та " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та інформація, яка в них міститься сама по собі та в сукупності з іншими документами кримінального провадження, мають суттєве значення по справі. Відомості, що містяться в даних документах допоможуть довести обставини, які не зможуть бути доведені іншим шляхом.

Отримати тимчасовий доступ до зазначених документів можливо виключно та в порядку до ч. 2 та 3 цієї статті тільки на підставі рішення слідчого судді про надання тимчасового доступу до речей та документів у порядку, передбаченомуКПК України.

У зв`язку з наявністю достатніх даних про вчинення кримінального правопорушення, з метою подальшого документування протиправної діяльності та унеможливлення знищення доказових матеріалів, які можуть бути визнані надалі як речові докази на стадії досудового слідства і можуть свідчити про протиправну діяльність, слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів: фінансово-господарської діяльності та документації, що міститься в ліквідаційній справі ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", " ІНФОРМАЦІЯ_1 » з можливістю зняття необхідних копій даних документів.

Саме тимчасовий доступ до документів, у даному випадкузабезпечить таким чином виконаннязавдань кримінального провадження, щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Керуючись ст. ст.40,131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя,

П о с т а н о в и в :

Клопотання слідчого СВ Новобузького ВП ГУНП України в Миколаївській областістаршого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту ОСОБА_9 , слідчому СВ Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області майору поліції ОСОБА_10 та оперативним працівникам СКП Новобузького ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , за дорученням слідчого дозвіл на тимчасовий доступ до документів, а саме- документів фінансово-господарської діяльності та документації, що міститься в ліквідаційній справі ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", " ІНФОРМАЦІЯ_1 », які знаходяться у володінні голови ліквідаційної комісії з припинення (ліквідатора) ОСОБА_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 (з можливістю зняття їх копій документів).

Строк дії ухвали до 24.11.2017 року.

Зобов`язати голову ліквідаційної комісії з припинення (ліквідатора) ДП ДАК " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", " ІНФОРМАЦІЯ_1 » - ОСОБА_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 - надати тимчасовий доступ до зазначених вище документів з можливістю зняття їх копій.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку не оскаржується.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 69805885
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку