open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №547/1104/17

Провадження №3/547/426/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2017 року смт Семенівка, Полтавська область

Суддя Семенівського районного суду Полтавської області В.Ф.Харченко, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, що надійшла з Головного управління ДФС у Полтавській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, народився 04.08.1972, громадянин України, проживає: ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП 265142215, виконувач обов’язків начальника Семенівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1633 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

встановив:

Семенівської районна державна лікарня ветеринарної медицини сплатила ПДВ у сумі 4679,64 грн 31.08.2017 за раніше поданою декларацією з ПДВ за липень 2017 року у той час, як граничний термін сплати самостійно визначеного податкового зобов’язання складає 30.08.2017.

Зазначеними діями ОСОБА_1, як керівних зазначеного закладу вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 1632 КУпАП – несвоєчасне подання посадовими особами установ платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов'язкових платежів).

ОСОБА_1 погодився із вчиненим, пояснив, що затримка виникла через невиконання відповідного платіжного доручення казначейством. Прострочка склала лише 1 день.

ОСОБА_2ОСОБА_1 у вказаному правопорушенні також підтверджена відповідними даними протоколу про адміністративне правопорушення, акту перевірки.

Ураховуючи зазначене, роблю висновок про доведеність вини ОСОБА_3 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, за зазначених обставин, за яке він підлягає адміністративній відповідальності.

Обставиною, що пом'якшує відповідальність за адміністративне правопорушення є щире розкаяння винного. Обставин, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення не виявлено.

При накладенні адміністративного стягнення за адміністративне правопорушення враховуються вид та межі стягнення, установлені КУпАП, характер вчиненого правопорушення, у тому числі одноденна прострочка відповідного платежу, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують відповідальність.

Ураховуючи зазначене, відповідно до ст. 22 КУпАП вважаю, що вчинене ОСОБА_1 правопорушення є малозначним, тому його слід звільнити від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 33, 251, 252, 283-285, 294, 303, 322 КУпАП, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1633 Кодексу України про адміністративні правопорушення, звільнивши його від адміністративної відповідальності у зв’язку із малозначністю правопорушення та обмежившись усним зауваженням.

Копію постанови протягом трьох днів вручити або вислати особі, щодо якої її винесено.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення до Апеляційного суду Полтавської області через Семенівський районний суд Полтавської області особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором у випадках, передбачених ч. 5 ст. 7 та ч. 1 ст. 287 КУпАП.

Суддя В.Ф.Харченко

Джерело: ЄДРСР 69733056
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку