open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 203/3681/17

Провадження № 2-а/0203/206/2017

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

12 жовтня 2017 року Кіровського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1, ознайомившись з позовом ОСОБА_2 до інспектора патрульної поліції 3 роти 4 батальйону Управління патрульної поліції в місті Запоріжжя ОСОБА_3 про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

у с т а н о в и в:

09 жовтня 2017 року позивач звернувся до суду з позовом до інспектора патрульної поліції 3 роти 4 батальйону Управління патрульної поліції в місті Запоріжжя ОСОБА_3 про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Відповідно до статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Частиною третьою статті 15 КАС України передбачено, що мова адміністративного судочинства визначається статтею 14 Закону України "Про засади державної мовної політики".

Так, статтею 14 Закону України "Про засади державної мовної політики" визначено, що судочинство в Україні у цивільних, господарських, адміністративних і кримінальних справах здійснюється державною мовою. Сторони, які беруть участь у справі, подають до суду письмові процесуальні документи і докази, викладені державною мовою.

Згідно зі статтею 10 Конституції України та статтею 6 Закону України "Про засади державної мовної політики" державною мовою України є українська мова.

В порушення зазначених норм позивачем подано до суду адміністративний позов, який викладено мовою, що не є державною. Отже, позовна заява не відповідає вимогам сатті 15 КАС України

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків, а саме: звернутися до суду з адміністративним позовом, викладеним державною мовою.

Керуючись ст.ст. 104-108, 158-160, 165 КАС України, суд

у х в а л и в :

Позов ОСОБА_2 до інспектора патрульної поліції 3 роти 4 батальйону Управління патрульної поліції в місті Запоріжжя ОСОБА_3 про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення залишити без руху та запропонувати позивачу у строк, який не перевищує п’яти днів з дати отримання копії ухвали, усунути вказані недоліки.

У випадку невиконання ухвали суду у вказаний строк, заява вважатиметься неподаною та підлягатиме поверненню заявникові.

Ухвалу суду може бути оскаржено протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга подається до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровський районний суд м. Дніпропетровська. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.О. Католікян

Джерело: ЄДРСР 69592441
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку