open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

25 вересня 2017 року м. Київ Справа № 810/3200/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г. В., розглянувши позовну заяву Приватного підприємства "Адітум Маркет" до Головного управління ДФС у Київській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, Акта та зобов'язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

Приватне підприємство "Адітум Маркет" звернулось до суду з позовом до Головного управління ДФС у Київській області в якому (з урахуванням ухвали про відмову у відкритті провадження) просить суд:

- визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 від 21.06.2017 року винесених на підставі Акту перевірки № 362/10-36-14-14/33558727 від 06.06.2017 року;

- визнати протиправним та скасувати Акт від 06.06.2017 № 362/10-36-14-14/33558727;

- зобов’язати Державну фіскальну службу України вилучити з баз даних АІС "Реєстр платників податків", АІС "Аудит", АІС "Бест-Звіт", АІС "Співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту на рівні ДПА України" відомості занесені на підставі висновків Акту № 362/10- 36-14-14/33558727 від 06.06.2017 року.

Вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі за поданим адміністративним позовом, суд зазначає наступне.

Пунктом четвертим частини першої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів

Пунктом третім частини першої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у позовній заяві зазначаються ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

Суд зазначає, що позивач в третій позовній вимозі просить суд зобов’язати Державну фіскальну службу України вилучити з баз даних АІС "Реєстр платників податків", АІС "Аудит", АІС "Бест-Звіт", АІС "Співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту на рівні ДПА України" відомості занесені на підставі висновків Акту № 362/10- 36-14-14/33558727 від 06.06.2017 року.

Вказана позовна вимога спрямована до Державної фіскальної служби України, однак позивач не зазначив Державну фіскальну службу України в переліку відповідачів у позовній заяві.

До того ж, згідно з частиною третьою статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень.

Відповідно до статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлює строк, достатній для усунення недоліків.

Суд зазначає, що недоліки позовної заяви можуть бути усунуті шляхом подання до суду:

- виправленої позовної заяви з доданими до неї документами з зазначенням усіх відповідачів по справі відповідно до заявлених позовних вимог;

- копії позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

Керуючись статтями 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Приватного підприємства "Аудіум Маркет" до Головного управління ДФС у Київській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, Акта перевірки та зобов'язання вчинити дії, - залишити без руху.

2. Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви до 03 листопада 2017 року. 3. Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Джерело: ЄДРСР 69516140
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку