open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 жовтня 2017 року Справа № 810/3288/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г. В., розглянувши позовну заяву Ірпінського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Дочірнього підприємства Прип'ятське монтажне управління ВАТ "Південтеплоенергомонтаж" про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Ірпінське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області звернулось до суду з позовом до Дочірнього підприємства Прип'ятське монтажне управління ВАТ " Південтеплоенергомонтаж" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 за серпень, вересень 2017 року в загальній сумі 2 438,14 грн.

Вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі за поданим адміністративним позовом, суд зазначає наступне.

Відповідно до статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу, чи подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо подано заяву про поновлення цього строку, то чи є підстави для її задоволення), немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Так, відповідно до частини п’ятої статті 106 КАС України, якщо позовна заява подається представником, то одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Позовна заява підписана ОСОБА_1, однак до заяви не додано документів, що підтверджують повноваження цієї особи. За таких обставин, позовна заява не відповідає вимогам, встановленим частиною п’ятою статті 106 КАС України.

Окрім того, зі змісту позовних вимог вбачається, що позивач просить стягнути з відповідача заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Однак, на підтвердження обставин позивачем не додано до позовної заяви доказів надсилання або вручення розрахунків відповідачу, при цьому самі по собі супровідні листи до розрахунку не є доказами його надсилання відповідачу.

Суд зазначає, що належним доказом надсилання розрахунків відповідачу є рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення із відбитком календарного штампу поштового відділення та у разі повернення конверту із вкладенням на адресу позивача із відміткою про причини не вручення.

Відповідно до статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлює строк, достатній для усунення недоліків.

Суд зазначає, що недоліки позовної заяви можуть бути усунуті шляхом подання до суду:

- доказів надсилання або вручення розрахунків відповідачу за період з серпня по вересень 2017 року;

- докази на підтвердження повноважень особи, яка підписала позовну заяву.

Керуючись статтями 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Ірпінського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Дочірнього підприємства Прип'ятське монтажне управління ВАТ "Південтеплоенергомонтаж" про стягнення заборгованості, - залишити без руху.

2. Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви до 06 листопада 2017 року.

3. Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Джерело: ЄДРСР 69516055
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку