open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Кримінальне провадження № 194/858/17

Номер провадження 1-кп/194/176/17

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2017 року м. Тернівка

Тернівський міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді- ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання- ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Тернівського міського суду Дніпропетровської області кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06 липня 2017 року за № 12017040400000401 за обвинуваченням:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народився в м. Тернівка Дніпропетровської області, українця, громадянина України, з професійно-технічною освітою, одруженого, маючого на утриманні дітей 2010 та 2016 років народження, працюючого на ШУ «Дніпровське» ш. Дніпровська на посаді машиніста підземних установок, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , в силу ст. 89 КК України, раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.309 КК України,

за участю: прокурора- ОСОБА_4

обвинуваченого- ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 06.07.2017 року приблизно о 00 год. 30 хв. знаходячись в гаражному кооперативі, що розташований по вул. І.Петрова в м. Тернівка Дніпропетровської області, умисно, незаконно, придбав (знайшов) поліетиленовий пакунок заповнений речовиною рослинного походження у подрібненому стані масою 22,489 г., яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонений - канабіс. Маса канабісу в перерахунку на суху речовину становить 20,019 грами.

Переконавшись у тому, що в поліетиленовому пакунку дійсно знаходиться наркотичний засіб канабіс, ОСОБА_3 маючи намір на його незаконне зберігання для особистого вживання без мети збуту, поклав поліетиленовий пакунок з речовиною рослинного походження у ліву бокову кишеню своєї куртки, яка була одягнута на ньому, та продовжив умисно, незаконно, його зберігати для особистого вживання без мети збуту.

06 липня 2017 року приблизно о 01 год. 55 хв. ОСОБА_3 , знаходячись з бокової сторони буд. №11 по вул. І.Петрова в м. Тернівка Дніпропетровської області, продовжуючи умисно, незаконно, зберігати при собі вищевказаний пакунок з речовиною рослинного походження, був зупинений працівниками поліції для проведення поверхневого огляду, на підставі ст.34 Закону України «Про Національну поліцію», в ході якого при проведенні рукою по вбранню останнього у лівій боковій кишені куртки, яка була одягнута на ньому було виявлено поліетиленовий пакунок заповнений речовиною рослинного походження, масою 22,489 грами, яка згідно висновку експерта № 1/8.6/2245 від 13.07.2017 року є канабісом, який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Маса канабісу (в перерахунку на висушену речовину) становить 20,019 грами.

Обвинувачений ОСОБА_3 винним себе у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, визнав повністю та пояснив у судовому засіданні, що дійсно, 06 липня 2017 року знаходячись в гаражному кооперативі по вул. І.Петрова в м. Тернівка Дніпропетровської області, знайшов пакунок із наркотичним засобом канабісом, який залишив собі для особистого вживання, але пізніше, 06 липня 2017 року був зупинений працівниками поліції, якими при поверхневому огляді в нього було вилучено поліетиленовий пакет з канабісом, який він знайшов та зберігав для особистого вживання без мети збуту.

Зважаючи на те, що обвинувачений ОСОБА_3 повністю визнав свою винуватість у вчиненні ним кримінального правопорушення, його свідчення відповідають суті обвинувачення, він правильно розуміє обставини кримінального правопорушення, які ніким не оспорюються, не наполягає на дослідженні інших доказів у справі, розуміє неможливість в подальшому оскаржити дані фактичні обставини в апеляційному порядку, у суду не має сумнівів в добровільності та правдивості його позиції, тому відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України, дослідження доказів відносно фактичних обставин справи визнано судом недоцільним.

Аналізуючи зібрані по справі докази у їх сукупності, суд дійшов висновку, що винуватість ОСОБА_3 доведена, його дії правильно кваліфіковані за ч. 1 ст. 309 КК України як незаконне придбання, зберігання наркотичного засобу без мети збуту.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості скоєного кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого, обставини, які пом`якшують та обтяжують його покарання.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 КК України обвинувачений ОСОБА_3 скоїв злочин середньої тяжкості.

Дослідженням особи обвинуваченого ОСОБА_3 встановлено, що він громадянин України, в силу ст. 89 КК України раніше не судимий, на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває, за місцем проживання характеризується посередньо, має на утриманні двох малолітніх дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно вимог, передбачених ч.1 ст. 66 КК України обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_3 , суд визнає: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та наявність на утриманні малолітніх дітей 2010 та 2016 років народження.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_3 , згідно ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Враховуючи особу обвинуваченого ОСОБА_3 , те що він раніше не судимий, наявність обставин, що пом`якшують покарання та відсутність обставин, що його обтяжують, а також ті обставини, що обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, у вчиненому розкаявся, суд дійшов висновку про необхідність призначення обвинуваченому покарання за пред`явленим обвинуваченням в межах санкції ч. 1 ст. 309 КК України у вигляді штрафу на користь держави у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При цьому суд вважає, що таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_3 не обирався, тому підстав для обрання запобіжного заходу суд не вбачає.

Питання про судові витрати суд вирішує відповідно до ст.ст. 118, 122 КПК України.

Питання про долю речових доказів суд вирішує відповідно до ст. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 369-371, 373-374 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

Визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 (вісімсот п`ятдесят) грн.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (ІПН НОМЕР_1 ) на користь держави - УДКСУ у Шевченківському районі м. Дніпра (ГУДКСУ у Дніпропетровській області, р/р 31118115700004, МФО 805012, код ЄДРПОУ 37989274) в рахунок відшкодування процесуальних витрат за проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів (висновок № 1/8.6/2245 від 13 липня 2017 року) грошові кошти у розмірі 989 (дев`ятсот вісімдесят дев`ять) грн. 60 коп.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (ІПН НОМЕР_1 ) на користь держави - УДКСУ у Шевченківському районі м. Дніпра (ГУДКСУ у Дніпропетровській області, р/р 31118115700004, МФО 805012, код ЄДРПОУ 37989274) в рахунок відшкодування процесуальних витрат за проведення судової трасологічної експертизи за експертною спеціальністю 4.6 дактилоскопічні дослідження (висновок № 20/4.6/455 від 08 серпня 2017 року) грошові кошти у розмірі 790 (сімсот дев`яносто) грн. 96 коп.

Речові докази по кримінальному провадженню:

-поліетиленовий пакунок, заповнений наркотичною речовиною «канабіс», масою 22,489 г., маса якого в перерахунку на суху речовину становить 20,019 г., опечатаний в п/е пакет, який зберігається в камері схову Тернівського відділення поліції ПВП ГУНП у Дніпропетровській області (квитанція № 164350 від 28.08.2017 року), після набрання вироком законної сили знищити;

-три сліди пальців рук, вилучених в ході поверхневого огляду ОСОБА_3 з поверхні поліетиленового пакету, в середині якого знаходилася речовина рослинного походження у подрібненому стані, та дактилоскопічна карта на ім`я ОСОБА_3 , які знаходяться в матеріалах кримінального провадження, після набрання вироком законної сили залишити в матеріалах кримінального провадження.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Дніпропетровської області через Тернівський міський суд Дніпропетровської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити засудженому та прокурору.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69334712
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку