open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 0603/4747/12 Провадження № 4/0603/120/12

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.07.2012 р.

м. Бердичів

Суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Корбут В.В., розглянувши подання оперуповноваженого СКР Бердичівського міського відділу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області лейтенанта міліції ОСОБА_1 про проведення огляду житла та іншого володіння особи

В С Т А Н О В И В:

Оперуповноважений СКР Бердичівського міського відділу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області лейтенант міліції ОСОБА_1 звернувся до Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області з поданням, погодженим з прокурором Бердичівського району Житомирської області, у якому просить винести постанову про проведення огляду домоволодіння та підсобних приміщень за місцем проживання ОСОБА_2, а саме за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, с. Бистрик, вул. Шевченка, 4, з метою виявлення та вилучення з незаконного обігу наркотичних засобів.

Подання мотивовано наступним.

У СКР Бердичівського міського відділу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області отримано оперативну інформацію про те, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, за місцем свого проживання, а саме –Житомирська область, Бердичівський район, с. Бистрик, вул. Шевченка, 4, незаконно вирощує та зберігає наркотичні засоби, що підтверджується поясненнями окремих громадян, а відтак є достатні підстави вважати, що вказана особи за місцем свого проживання вирощує та зберігає наркотичні засоби, за що передбачена кримінальна відповідальність за статтями 309, 310 Кримінального кодексу України.

Зважаючи на наведене, оперуповноважений СКР Бердичівського міського відділу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області лейтенант міліції ОСОБА_1 просить суд винести постанову про проведення огляду домоволодіння та підсобних приміщень за місцем проживання ОСОБА_2, а саме за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, с. Бистрик, вул. Шевченка, 4, з метою виявлення та вилучення з незаконного обігу наркотичних засобів.

Розглянувши подання та додані до нього матеріали, суд зазначає наступне.

Частинами першою та другою статті 31 Конституції України передбачено, що кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до частин першої та третьої ст. 14-1 Кримінально-процесуального кодексу України громадянам гарантується недоторканність житла. Ніхто не має права без законної підстави увійти в житло проти волі осіб, які проживають в ньому. Обшук, виїмка, огляд приміщення у громадян, накладення арешту на кореспонденцію і виїмка її в поштово-телеграфних установах можуть провадитись тільки на підставах і в порядку, встановлених цим Кодексом.

Згідно з частинами першою, другою та четвертою статті 190 Кримінально-процесуального кодексу України з метою виявлення слідів злочину та інших речових доказів, з'ясування обстановки злочину, а також інших обставин, які мають значення для справи, слідчий проводить огляд місцевості, приміщення, предметів та документів. Огляд місця події у невідкладних випадках може бути проведений до порушення кримінальної справи. В цих випадках, при наявності для того підстав, кримінальна справа порушується негайно після огляду місця події. Огляд житла чи іншого володіння особи проводиться лише за вмотивованою постановою судді, яка виноситься з додержанням порядку, встановленого частиною п'ятою статті 177 цього Кодексу. Постанова судді оскарженню не підлягає.

Вивчивши та надавши оцінку поданню та доданим до нього матеріалам, суд вважає за необхідне провести огляд домоволодіння та підсобних приміщень за місцем проживання ОСОБА_2, а саме за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, с. Бистрик, вул. Шевченка, 4, з метою виявлення та вилучення з незаконного обігу наркотичних засобів.

Керуючись ст. 31 Конституції України, ст. ст. 14-1, 177, 190 Кримінально-процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В:

Провести огляд домоволодіння та підсобних приміщень за місцем проживання ОСОБА_2, а саме за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, с. Бистрик, вул. Шевченка, 4, з метою виявлення та вилучення з незаконного обігу наркотичних засобів.

Проведення обшуку доручити працівникам Бердичівського міського відділу Управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області.

Роз'яснити, що дана постанова оскарженню не підлягає.

Суддя В .В. Корбут

Джерело: ЄДРСР 69293512
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку