open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 1-в/537/825/2017

Справа № 537/4103/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.09.2017 року Крюківський районний суд міста Кременчука Полтавської області в складі: головуючої судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кременчуці подання адміністрації Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Адміністрація Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» звернулась до суду з даним поданням, де просить встановити адміністративний нагляд відносно засудженого ОСОБА_3 .

В поданні вказує, що 19 жовтня 2017 року з Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» звільняється ОСОБА_3 , який будучи раніше судимим, засуджений вироком Сумського районного суду Сумської області від 14 вересня 2015 року за частиною 2 статті 309, статтею 71 КК України до покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі. За час відбування покарання ОСОБА_3 характеризується задовільно, дотримується встановлених вимог порядку відбування покрайня та правил внутрішнього розпорядку дня. ОСОБА_3 має одне стягнення, яке погашено у встановленому законом порядку, заохочень не має.

В судове засідання представник Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» не з`явився, згідно наданої заяви, просив розглянути подання без його участі та зазначив, що подання щодо встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого просить задовольнити в повному обсязі.

Засуджений ОСОБА_3 надав заяву, згідно якої просив суд розглянути справу без його участі та без фіксації процесу, вказав, що з поданням згоден.

Вивчивши матеріали справи, приймаючи до уваги думку представника Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» та засудженого, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

ОСОБА_3 засуджений вироком Сумського районного суду Сумської області за ст.ст. 309 .2, 71 КК України до покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі. З 26 жовтня 2015 року відбуває покарання у Державній установі «Кременчуцька виправна колонія №69».

Як вбачається з характеристики, затвердженої 05 вересня 2017 року в.о. начальника Державної установі «Кременчуцька виправна колонія №69» ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,за час відбування покарання характеризується задовільно, дотримується встановлених вимог порядку відбування покарання та правил внутрішнього розпорядку дня . Допустив порушення режиму відбування покарання, за що притягувався до дисциплінарної відповідальності правами начальника відділення, має одне стягнення , яке погашено у встановленому законом порядку . Заохочень не має.По відношенню до представників адміністрації установи ввічливий, виконує їх законні вимоги. Не приймає участь у суспільному житті коллективу засуджених відділення. Комісією установи від 01 квітня 2016 року відмовлено у застосуванні статті 101 КВК України; комісією установи від 21 липня 2016 року відмовлено в застосуванні статті 82 КВК України; комісією установи від 02 лютого 2017 року відмовлено в застосуванні статті 81 КВК України у зв`язку із недоведеністю засудженим свого виправлення. За час відбування покарання засуджений на шлях виправлення не став.

Відповідно до статті 158 Кримінально-виконавчого кодексу України, адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у статті 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", за постановою судді в порядку, передбаченому статтею 5 вищезазначеного Закону.

Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» № 264/94-ВР від 01 грудня 1994 року, адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у пунктах "б" і "г" статті 3 цього Закону, - в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцезнаходженням установи виконання покарань за поданням начальника установи виконання покарань.

Згідно з вимогами пункту «г» статті 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб засуджених до позбавлення волі за один із злочинів, пов`язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Засуджений ОСОБА_3 відбуває покарання за злочин, пов`язаний з незаконним обігом наркотичних засобів, що відповідно до пункту "г"статті 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі"є достатньою підставою для встановлення адміністративного нагляду.

Відповідно до статті 2 вказаного Закону, адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку, що подання Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 законне та обґрунтоване та вважає за необхідне встановити адміністративний нагляд відносно останнього строком на 1 рік із застосуванням у повному обсязі обмежень, передбачених статтею 10 Закону України ''Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі'' № 264/94-ВР від 01 грудня 1994 року, у звяз`зку із чим подання підлягає задоволенню.

Керуючись статтею 539 Кримінально-процесуального кодексу України, Законом України Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі № 264/94-ВР від 01 грудня 1994 року, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Подання адміністрації Державної установи «Кременчуцька виправна колонія №69» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_3 задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , терміном на 1 (один) рік, поклавши на нього наступні обмеження адміністративного нагляду:

- реєструватися в територіальному органі Національної поліції України від одного до чотирьох разів на місяць;

- заборона вживати спиртні напої в місцях їх продажу на розлив, тощо;

- заборона виїзду за межі встановленого місця мешкання без дозволу контролюючих органів;

- заборона виходу з будинку (квартири) з 22.00 год. до 06.00 год.

Ухвала суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Полтавської області протягом семи днів з дня її отримання.

Суддя : ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69282111
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку