open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 2403/10

Провадження № 2403/10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.01.2010

17 січня 2010 року суддя Московського районного суду м. Харкова Сугачова О.О., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до територіального виборчого округу № 172 Московського району м. Харкова про зобов’язання внести зміни до Державного реєстру виборців,

в с т а н о в и в:

ОСОБА _1 звернулася до суду з адміністративним позовом, у якому зазначила, що зареєстрована та проживає за адресою ІНФОРМАЦІЯ_1, однак звернувшись до виборчої дільниці № 20 з’ясувала, що не внесена до списку виборців. В зв’язку з тим, що її не внесено до Державного реєстру виборців за місцем його реєстрації та постійного проживання, позивач позбавлена можливості брати участь у виборах президента України, що відбудуться 17.01.2010 року. Вважає, що це є порушенням її Конституційних прав, просить позов задовольнити.

До суду надійшла заява позивача щодо слухання справи за її відсутністю у письмовому провадженні.

Представник територіального виборчого округу №172 про час і місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином, в судове засідання не з’явився за таких обставин суд розглядає справу за відсутності представника відповідача, оскільки його неявка не є перешкодою розгляду справи.

Суд, дослідивши матеріали справи та надані докази, вважає вимоги позивача такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про вибори президента України», вибори Президента України є загальними. Право голосу на виборах Президента України мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років.

Згідно наданих документів, а саме: паспорту громадянина України, позивач ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрована за адресою ІНФОРМАЦІЯ_1 з 27.12.2007р.

Не включення позивача до Державного реєстру виборців перешкоджає їй взяти участь у виборах Президента України, що відбудуться 17.01.2010 року.

Вищезазначеним підтверджується обґрунтованість позову, а також необхідність внесення змін до Державного реєстру виборців.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 38, 103 Конституції України п.1 ч.2 ст. 35, ч.6 ст. 32 Закону України «Про вибори Президента України», «Про державний реєстр виборців» та ст. 173 КАС України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов ОСОБА_1 задовольнити.

Зобов’язати виборчу дільницю № 20 територіального виборчого округу № 172 Московського району м. Харкова, включити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, яка зареєстрована з 27.12.2007р. за адресою АДРЕСА_1 до Державного реєстру виборців виборчої дільниці № 20 територіального виборчого округу №172 Московського району м. Харкова.

Постанова підлягає негайному виконанню в порядку ч.6 ст. 173 та п.5 ч.1 ст. 256 КАС України..

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку в дводенний строк з дня її проголошення до Адміністративного апеляційного суду Харківської області через Московський районний суд м. Харкова.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 69175576
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку