open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
806/507/13-a


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ


справа № 806/507/13-a

категорія 10.1


07 лютого 2013 р. м. Житомир


Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Нагірняк М.Ф. ,

при секретарі - Янушевській В.В.,


розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області

до Закритого акціонерного товариства "Монтажник"

про стягнення 18,90 грн,-

встановив:


Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з Закритого акціонерного товариства "Монтажник" заборгованість по відшкодуванню фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 18,90 грн. Вимоги мотивує тим, що відповідач як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування зобов'язаний вносити до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, призначених відповідно до п.п. "б" - "з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".


Представник позивача в судове засідання не з'явився, про час та місце судового засідання повідомлений вчасно та належним чином. Надіслав на адресу суду клопотання, в якому просить праву розглядати без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином, відповідно до вимог ст.ст.35-38 КАС України. Заперечень на позов суду не надав, про поважність причин своєї неявки в судове засідання не повідомив.


Враховуючи неявку в судове засідання представника Позивача та Відповідача та відсутність потреби заслухати свідка чи експерта, відповідно до вимог ч.6 ст.128 КАС України суд розглянув справу в порядку письмового провадження. Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.


Закрите акціонерне товариство "Монтажник" зареєстровано в управлінні Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, крім тих, що були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону. Підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно зі п.п.6.8 п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ПФУ, затвердженої Постановою правління ПФУ від 19.12.2003 року №21-1, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як вбачається із розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п. п. "б" –"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" та загального розрахунку УПФ України в м. Житомирі Житомирської області відповідач має заборгованість перед позивачем по відшкодуванню пенсій, призначених на пільгових умовах за листопад - грудень 2012 року в сумі 18,90 грн. Доказів погашення відповідачем вказаної заборгованості суду не надано.

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.


Судові витрати стягненню не підлягають відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України.

На підставі викладеного та керуючись Законами України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", "Про пенсійне забезпечення", статтями 86, 158-163, 254 КАС України, суд -

постановив:


Позов задовольнити, стягнути з Закритого акціонерного товариства "Монтажник" на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області 18,90грн.


Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.



Головуючий суддя М.Ф. Нагірняк





Джерело: ЄДРСР 69127586
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку