open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дзержинський районний суд м.Харкова

м. Харків,

Справа № 2- 10759/10

2010 рік

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2010 року Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

Головуючого , судді: НАУМОВОЇ С.М.

При секретарі: ГУБСЬКІЙ Н.О.

Розглянув у відкритому судовому засіданні в приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова цивільну справу за позовом Юр*євої ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Дзержинському районі м. Харкова про стягнення недоплаченої соціальної допомоги, передбаченої Законом України « Про соціальний захист дітей війни» ,-

У С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Дзержинського районного суду м. Харкова з позовною заявою 22.07.2010 року, ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 30.07.2010 року провадження по цивільній справі було відкрито.

09 вересня 2010 року Конституційним судом України прийнято рішення №2-40/2010 по справі у зв»язку з конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України(конституційності) положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов»язаних із соціальними виплатами».

18 лютого 2010 року було прийнято Закон України №1691-У1 « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов»язаних із соціальними виплатами», на підставі вищевказаного Закону спори громадян щодо поновлення порушеного права та проведення соціальних виплат згідно з Законами України «« Про соціальний захист дітей війни» , « Про державну допомогу сім»ям з дітьми» , «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» ,«Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» були віднесені до підвідомчості судів загальної юрисдикції у порядку цивільно-процесуального законодавства.

На підставі рішення Конституційного Суду України від 09.09.2010 року вимоги Закону України №1691-У1 від 18.02.2010 року « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов»язаних із соціальними виплатами» визнанні такими ,що не відповідають Конституції України (є неконституційними).

Таким чином, порядок розгляду цієї категорії справ у порядку цивільного судочинства є неконституційним та втратив чинність з дня ухвалення Конституційним судом України цього рішення, рішення Конституційного Суду України є обов»язковим та підлягає негайному виконанню, бо не підлягає оскарженню та є остаточним.

На підставі ч 1 ст.205 п1) ЦПК України провадження по справі підлягає закриттю, як що справа не підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

На підставі вимог ст.83 ЦПК України у разі закриття провадження по справ сплачений судовий збір та судові витрати за інформаційно-технічне забезпечення підлягають поверненню.

Позивачем на підставі квитанцій від 21.07.2010 року сплачено судові витрати судовий збір в сумі 8гр 50 та ІТО -37 гр, які у зв»язку з закриттям провадження по справі підлягають поверненню позивачу.

Також суд вважає за доцільне роз»яснити позивачу, що він має звернутися до суду з адміністративним позовом у порядку Кодексу Адміністративного Судочинства України та сплативши тільки державне мито(судовий збір) у розмірі 3,40 гривень.

На підставі п.1) ч 1 ст.205 ЦПК України , ст.168,83 ЦПК України,-

СУД У Х В А Л И В:

Провадження по цивільній справі за позовом Юр*євої ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Дзержинському районі м. Харкова про стягнення недоплаченої соціальної допомоги, передбаченої Законом України « Про соціальний захист дітей війни» – ЗАКРИТИ , у зв»язку з тим, що справа не підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Покласти на Державне казначейства Дзержинського району м. Харкова обов»язок повернути позивачу судові витрати судовий збір в сумі 8 гр50 та ІТО - 37 гривень, які сплачені на підставі квитанцій від 21.07.2010 року , видавши позивачу оригінали квитанцій.

Ухвалу може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги у 5-ти денний термін у порядку ,передбаченому ч 4 ст.295 ЦПК України в Апеляційний Суд Харківської області через Дзержинський районний суд м. Харкова.

Головуючий, суддя С .М.НАУМОВА

Джерело: ЄДРСР 69103383
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку