open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 534/1454/17

1-в/534/147/17

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 вересня 2017 року м. Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю: прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні спільне подання ДУ «Полтавський виправний центр № 136» та спостережної комісії виконкому Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області про умовно-дострокове звільнення засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Остапівка, Миргородського району Полтавської області, громадянина України, засудженого 15.11.2016 Великобагачанським районним судом Полтавської області за ч.2 ст.309 із застосуванням ст.69, ч.1 ст.71 КК України до 1 року 4 місяців обмеження волі,

В С Т А Н О В И В:

До Комсомольського міського суду Полтавської області надійшло спільне подання ДУ «Полтавський виправний центр № 136» та спостережної комісії виконкому Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області про умовно-дострокове звільнення засудженого ОСОБА_4 .

Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання.

Засуджений ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, надіслав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність одночасно прохаючи вище вказане подання задовольнити.

Будучи належним чином повідомленими про час і місце розгляду подання представник установи в судове засідання не з`явився, що відповідно до ч.5 ст.539 КПК України не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Дослідивши письмові матеріали, судом встановлено наступне.

Вироком Великобагачанського районного суду Полтавської області від 15.11.2016 ОСОБА_4 засуджено за ч.2 ст.309 із застосуванням ст.69, ч.1 ст.71 КК України до 1 року 4 місяців обмеження волі.

З 24.12.2016 засуджений відбуває покарання у ДУ Полтавському ВЦ № 136.

Судом встановлено, що станом на 22.09.2017, тобто на момент розгляду клопотання, засуджений ОСОБА_4 відбув 08 місяців 28 днів строку покарання, що відповідно є більше ніж 1/2 строку покарання, призначеного вироком суду при його пом`якшенні і є обов`язковою умовою в контексті ст. 81 КК України.

Виходячи із змісту ст.61 КВК України адміністрація виправного центру веде облік засуджених, роз`яснює порядок і умови відбування покарання, організовує трудове і побутове влаштування засуджених; забезпечує додержання умов праці засуджених, порядку та умов відбування покарання; здійснює нагляд і заходи попередження порушень порядку відбування покарання; проводить із засудженими соціально-виховну роботу; застосовує встановлені законом заходи заохочення і стягнення; здійснює роботу щодо підготовки засуджених до звільнення.

Згідно із ст.81 КК України до осіб, що відбувають покарання, зокрема, у виді обмеження волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці доведе своє виправлення. Умовно-дострокове звільнення може бути застосовано лише після фактичного відбуття засудженим строку, передбаченого частиною третьою даної статті.

З матеріалів справи та характеристики, наявної в матеріалах справи, вбачається, що ОСОБА_4 за час відбування покарання встановлений режим відбування покарання та розпорядок дня не порушував, стягнень не має. За сумлінну поведінку та ставлення до праці має 1 заохочення, оголошене правами начальника відділення СПС. Поставлені завдання виконує відповідально, проявляє розумну ініціативу. За характером врівноважений, цілеспрямований, в спілкуванні відвертий, розсудливий.

Зазначені обставини свідчать, що засуджений став на шлях виправлення, і до нього може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

На підставі викладеного та керуючись ст. 81 КК України, ст. 537, 539 КПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Спільне подання ДУ «Полтавський виправний центр № 136» та спостережної комісії виконкому Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області про умовно-дострокове звільнення засудженого ОСОБА_4 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 , засудженого 15.11.2016 вироком Великобагачанського районного суду Полтавської області від подальшого відбування покарання умовно-достроково на 07 (сім) місяців 02 (два) дні.

Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційного суду Полтавської області протягом 7 діб з дня її проголошення, якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження обчислюється з дня отримання копії ухвали

Суддя підпис ОСОБА_1

Згідно з оригіналом.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69072505
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку