open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 158/2253/17

Провадження № 1-в/0158/215/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2017 року Ківерцівський районний суд Волинської області

в складі головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

участю прокурора ОСОБА_3

представника Цуманської ВК № 84 ОСОБА_4

захисника-адвоката ОСОБА_5

засудженого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції справу за клопотанням адвоката ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , засудженого вироком Володимирецького районного суду Рівненської області від 17.03.2017 року за ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 70 КК України до 4 років позбавлення волі, -

в с т а н о в и в:

Адвокат ОСОБА_5 звернувся до суду з клопотанням про умовно-дострокове звільнення ОСОБА_6 , посилаючись на те, що у відповідності до п. 2 ч. 1 ст. 537 КПК України по відбуттю ним 3/4 строку покарання, призначеного судом, ОСОБА_7 може бути звільнено з місць позбавлення волі умовно-достроково.

Заслухавши пояснення засудженого, захисника-адвоката, які підтримали клопотання, представника колонії, думку прокурора, які заперечили щодо задоволення клопотання, суд, приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений ч. 2 ст. 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про умовно-дострокове звільнення з місць позбавлення волі.

В силу ч. 1 ст.539 КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку, вирішуються судом за клопотанням в т. ч. засудженого, його захисника.

Згідно ч. 2 ст. 81 КК України, умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Як передбачено п. 3 ч. 3 ст. 81 КК України, умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття засудженим не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за умисний особливо тяжкий злочин, а також покарання, призначеного особі, яка раніше звільнялася умовно-достроково і вчинила новий умисний злочин протягом невідбутої частини покарання.

Судом встановлено, що ОСОБА_6 вироком Володимирецького районного суду Рівненської області від 17.03.2017 року засуджений до 3 років позбавлення волі за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України. На підставі ч. 4 ст. 70 КК України з врахуванням покарання, призначеного вироком Кузнецовського міського суду Рівненської області від 18.01.2016 року, за яким ОСОБА_6 засуджено за ч. 3 ст. 187 КК України, який в силу ст. 12 КК України відноситься до особливо тяжких злочинів, із застосуванням ст. 69 КК України до 4 років позбавлення волі, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим визначено остаточне покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Зараховано ОСОБА_6 за правилами ч. 5 ст. 72 КК України строк попереднього ув`язнення з часу фактичного затримання 23.08.2015 року до часу набрання вироком законної сили із розрахунку за один день попереднього ув`язнення два дні позбавлення волі.

Як вбачається із розпорядження про виконання вироку, що набрав законної сили № 556/2021/15-к/1943/2017 від 24.04.2017 року вирок Володимирецького районного суду Рівненської області від 17.03.2017 року набрав законної сили 19.04.2017 року.

З особової справи засудженого встановлено, що ОСОБА_6 прибув у Цуманську виправну колонію № 84 25.05.2017 року. Приймає участь у програмах диференційованого виховного впливу на засуджених за напрямками «Правова просвіта», «Духовне відродження», «Фізкультура і спорт». За час перебування в установі не працевлаштований у зв`язку з власним не бажанням. У встановленому порядку бере участь у виконанні робіт по благоустрою колонії, до виконання робіт даних робіт ставиться посередньо.

Разом з тим, за час перебування в колонії засуджений до дисциплінарної відповідальності не притягався, адміністрацією колонії не заохочувався. Дотримується норм, які визначають порядок, умови відбування покарання та розпорядок дня установи під контролем адміністрації.

Рішенням комісії Цуманської ВК № 84 по розгляду питань про заміну засудженому ОСОБА_6 невідбутої частини покарання більш м`яким (виписка з протоколу № 12 від 30.06.2017 року) та щодо застосування до засудженого ОСОБА_6 умовно-дострокового звільнення від відбування покарання (виписка з протоколу № 12 від 30.06.2017 року), засудженому ОСОБА_6 відмовлено в клопотанні перед Ківерцівським районним судом Волинської області про заміну невідбутої частини покарання більш м`яким та застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, як такому що не став на шлях виправлення та не довів свого виправлення..

За таких обставин, суд не вбачає в поведінці засудженого виправлення, як процесу позитивних змін, які відбуваються в його особистості та створюють у нього готовність до самокерованої правослухняної поведінки, як цього вимагає ст. 6 КВК України, та вважає, що засуджений ОСОБА_6 не довів своє виправлення, і тому приходить до висновку, що в задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання ОСОБА_6 слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 537, 539 КПК України, ст. 81 КК України суд, -

у х в а л и в:

В задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання ОСОБА_6 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області протягом 7-ми днів з дня її проголошення.

Суддя Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69045972
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку