open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Кагарлицький районний суд Київської області

_____________________________________________________________________________

19.11.2014

Справа №: 368/580/14-п провадження №3/368/170/14

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.11.2014 року

м. Кагарлик

Кагарлицький районний суд Київської області у складі:

головуючого судді: Шевченко І.І.

при секретарі: Гребеневич А.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Кагарлик заяву представника Миронівської об’єднаної держаної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Київській області ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред’явлення виконавчого документа до виконання, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою, в якій просить поновити строк пред’явлення, постанови Кагарлицького районного суду Київської області від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-п про конфіскацію у ОСОБА_2 в частині конфіскації знарядь лову в дохід держави: сітка з капрону L=30м; n=1,20м; a=40мм для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби.

Обґрунтовуючи свої вимоги, тим, що постановою Кагарлицького районного суду Київської області від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-п ОСОБА_2 було застосовано адміністративне стягнення у вигляді 340,00 грн. штрафу з конфіскацією знарядь лову в дохід держави: сітка з капрону L =30м; п=1,20м; а=40мм., без конфіскації гумового човну «Шторм» - 1 шт. - зеленого кольору.

Станом на дату звернення дана постанова суду, яка набрала законної сили не виконана в частині конфіскації знарядь в дохід держави.

Супровідним листом Кагарлицького районного суду Київської області від 09.10.2014р. №368/580/14п копію постанови Кагарлицького районного суду Київської області від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-й направлено до Кагарлицького відділення Миронівської ОДПІ для пред’явлення її до виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання боржника в частині конфіскації знарядь лову в дохід держави: сітка з капрону L =30м; п=1,20м; а=40мм.

Згідно ч. 3 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» (надалі - Закон) за виконавчим документом про стягнення в дохід держави коштів або про вчинення інших дій на користь чи в інтересах держави від її імені виступає орган, за позовом якого судом винесено відповідне рішення, або орган державної влади (крім суду), який відповідно до закону прийняв таке рішення. За іншими виконавчими документами про стягнення в дохід держави коштів або про вчинення інших дій на користь чи в інтересах держави від її імені виступають органи державної податкової служби.

Статтею 298 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що постанова про накладення адміністративного стягнення є обов'язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями посадовими особами і громадянами.

Згідно ч. З ст. 299 КУпАП постанова про накладення адміністративного стягнення підлягає примусовому виконанню після закінчення строку, встановленого частиною першою статті 307 цього Кодексу.

Постанова про накладення адміністративного стягнення виконується уповноваженим на те органом у порядку, встановленому цим Кодексом та іншими законами України (ч.1 ст. 300).

Статтею 313 КУпАП передбачено, що постанови про конфіскацію предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення, та грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення, виконуються державними виконавцями в порядку, встановленому законом.

Згідно ст. 314 виконання постанови про конфіскацію предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення, грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення, здійснюється шляхом вилучення конфіскованого предмета і примусового безоплатного звернення цього предмета у власність держави.

Відповідно ч. 2 ст. 17 Закону підлягають виконанню державною виконавчою службою постанови судів у справах про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом.

Згідно ч. 1 ст. 22 Закону виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки:

Постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців.

Про наявність не виконаної постанови суду від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-п Миронівській ОДПІ стало відомо згідно листа Кагарлицького районного суду Київської області від 09.10.2014р. №368/580/14п.

Частиною 2 статті 24 Закону встановлено, що стягувач, який пропустив строк пред’явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред’явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання. Суд розглядає таку заяву в десятиденний строк, якщо інше не передбачено законом.

Таким чином, Миронівська об’єднана державна податкова інспекція ГУ Міндоходів у Київській області вважає наявність підстави для поновлення строку для пред’явлення постанови Кагарлицького районного суду Київської області від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-п про конфіскацію у ОСОБА_2 в частині конфіскації знарядь лову в дохід держави: сітка з капрону L =30м; п=1,20м; а=40мм. для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби.

ОСОБА_2 в судове засідання з»явився та не заперечував проти заяви Миронівського ОДПІ.

Дослідивши та вивчивши матеріали справи суд вважає, що заява підлягає повному задоволенню з наступних підстав.

Постановою Кагарлицького районного суду Київської області від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-п до ОСОБА_2 було застосовано адміністративне стягнення у вигляді 340,00 грн. штрафу з конфіскацією знарядь лову в дохід держави: сітка з капрону L =30м; п=1,20м; а=40мм., без конфіскації гумового човну «Шторм» - 1 шт. - зеленого кольору.

09.10.2014р. №368/580/14п копію постанови Кагарлицького районного суду Київської області від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-п направлено до Кагарлицького відділення Миронівської ОДПІ для пред’явлення її до виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання боржника в частині конфіскації знарядь лову в дохід держави: сітка з капрону L =30м; п=1,20м; а=40мм.

Відповідно до ст. 303 КУпАП не підлягають виконанню тільки постанови про накладення адміністративного стягнення, які не були звернені до виконання протягом трьох місяців з дня винесення, а в силу вимог ст. 304 цього Кодексу питання, пов'язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішується органом (посадовою особою), який виніс постанову.

Поновлення судом строку для виконання такого роду постанов чинним КУпАП не врегульовано.

Проте, згідно з ч.2 ст. 24 ЗУ "Про виконавче провадження " стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред'явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

П.1 ч.1 ст. 22 ЗУ "Про виконавче провадження" передбачено, що виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання, зокрема постанови судів у справах про адміністративні правопорушення - протягом трьох місяців.

Суд виходить із принципу необхідності застосування у даному випадку норм спеціального закону з приводу вирішення вищезазначеного питання, яким у даному випадку є Закон України "Про виконавче провадження" та поновити строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.17, 22, 24 Закону України Про виконавче провадження, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника Миронівської об’єднаної держаної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Київській області ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред’явлення виконавчого документа до виконання - задовольнити повністю.

Визнати поважною причину строку предявлення виконавчого документа до виконання.

Поновити строк пред’явлення постанови Кагарлицького районного суду Київської област і від 23 квітня 2014 року по справі №368/580/14-п про конфіскацію у ОСОБА_2 в частині конфіскації знарядь лову в дохід держави: сітка з капрону L=30м; n=1,20м; a=40мм для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя

ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 68872781
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку