open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Київський районний суд м. Одеси

65080, м. Одеса, вул. Варненська, 3б тел. (факс): (048) 718-99-17

_________________________________________________________________________________________________________________________

Справа № 520/3/13- к

Провадження № 1-кс/520/1/13

УХВАЛА

03.01.2013 року

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

місто Одеса 03 січня 2013 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси Войтов Г.В., при секретарі судового засідання Калашник С.Г., за участю прокурора Крищенко В.В., ст. слідчого СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Одесі клопотання слідчого погодженого з прокурором прокуратури Київського району м. Одеси про здійснення тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, та додані до клопотання матеріали,

ВСТАНОВИВ:

З клопотання слідчого вбачається, що 08.12.2012 року о 13:00 годині надійшла заява від гр. ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, не працює, мешкає за адресою: АДРЕСА_1 про те, що його знайома ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, мешкає за адресою: м. Одеса, вул. 25-ої Чапаївської дивізії,1, кв.185. 07.12.2012 року пішла з дому та до теперішнього часу її місцезнаходження не ведімо, таким чином є підстави вважати, що вона могла стати жертвою злочину.

За даним фактом 14.12.2012 р. СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області розпочато кримінальне провадження №12012170480000527 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та заведено оперативно –розшукову справу категорії «Розшук»за №006012 від 14 грудня 2012 року.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_3, 07.12.2012 року в вечірній час спілкувалась зі свого мобільного телефону з мобільним терміналом IMEI 353652016250120, в якому використовувалася сім-карта 063-3530757, після чого вийшла на прогулянку з собакою, та з того часу її місцезнаходження не відомо.

Ст. слідчий СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1 звернулася до суду з клопотання, яке погоджено з прокурором прокуратури Київського району м. Одеси та просить суд надати тимчасовий доступ до інформації яка містить охоронювану законом таємницю, а саме: Зобов’язати ТОВ «Астеліт», розташованого за адресою: 03680, м. Київ, вул. Миколи Амосова,12, виготовити на паперовому або електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки

за сім-карткою 063-3530757 з мобільним терміналом ІМЕІ 353652016250120, у період часу з 00:00 годин 01.01.2012року до 00:00 годин 02.01.2013 року та забезпечити тимчасовий доступ й можливість вилучення о\у СКР Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_4 наступної інформації:

1. Адреси розташування та номери базових станцій.

2.Типи з’єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація).

3. Дата, час та тривалість з’єднання.

4.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента А) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ).

5. Ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв’язку (абонент Б), з’єднання нульової тривалості.

6. За наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації надати відомості про абонента.

Слідчий мотивує своє клопотання тим, що інформація яка знаходиться у оператора телекомунікаційних послуг ТОВ «Астеліт», розташованого за адресою: 03680, м. Київ, вул. Миколи Амосова,12, про зв'язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо сама по собі або в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення місцезнаходження ОСОБА_3

Згідно рапорту старшого слідчого СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1 встановлено, що коди, які починаються на 063, 093 належать ТОВ «Астеліт», розташованого за адресою: 03680, м. Київ, вул. Миколи Амосова,12, де головним виконуючим директором є ОСОБА_5, т.044-233-90-00.

Згідно наказу Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області №389 від 27.12.2012 року о\у СКР Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ст.. лейтенант міліції ОСОБА_4 входить до складу слідчо –оперативної групи у кримінальному провадженні №1201217048000527.

Прокурор підтримав клопотання слідчого та вважає, що для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення місцезнаходження ОСОБА_3 необхідно надати тимчасовий доступ з можливістю тимчасового доступу до інформації яка містить охоронювану законом таємницю.

Представник ТОВ «Астеліт», ОСОБА_5 у судове засідання не з’явився, про час та місце судового засідання повідомлявся, про що свідчить телефонограма, причини неявки суду невідомі.

Не явка представника ТОВ «Астеліт», ОСОБА_5 у судове засідання, не перешкоджає розгляду клопотання слідчого про здійснення тимчасового доступу до інформації яка містить охоронювану законом таємницю.

Дослідивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку слідчого та прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання слідчого,яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України, передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка містяться в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв'язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг,їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено, що інформація перебувають або можуть перебувати у володінні юридичних осіб ТОВ «Астеліт», та самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні - можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню всіх співучасників кримінального правопорушення, свідків та мати доказове значення у справі.

Одержати зазначені документи іншими способами не можливо, оскільки згідно зі ст.9 Закону України «Про телекомунікації»охорона таємниці телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами телекомунікацій, та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцією ( 254к/96-ВР ) та законами України.

За таких обставин, слідчій суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтовано та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159-164, 165-166 КПК України,

ВИРІШИВ:

Клопотання ст. слідчого СВ Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1 –задовольнити.

Надати о\у СКР Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, й можливість вилучення наступної інформації:

1. Адреси розташування та номери базових станцій.

2.Типи з’єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація).

3. Дата, час та тривалість з’єднання.

4.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента А) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ).

5. Ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв’язку (абонент Б), з’єднання нульової тривалості.

6. За наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації надати відомості про абонента.

Також, зобов’язати ТОВ «Астеліт», розташованого за адресою: 03680, м. Київ, вул. Миколи Амосова,12 виготовити на паперовому або електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки

за сім-карткою 063-3530757 з мобільним терміналом ІМЕІ 353652016250120, у період часу з 00:00 годин 01.01.2012 до 00:00 годин 02.01.2013 року.

Попередити посадових осіб ТОВ «Астеліт», що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Г.В.Войтов

Суддя Войтов Г. В.

Джерело: ЄДРСР 68845911
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку