open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

04116 м.Київ, вул. Шолуденка, 1 (044) 230-06-58

УХВАЛА

"11" вересня 2017 р. Справа №911/1870/17

Київський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Суліма В.В.

суддів : Коротун О.М.

Гончарова С.А.

розглянувши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Реалагро-Центр"

на ухвалу Господарського суду Київської області від 16.08.2017

у справі №911/1870/17 (суддя: Христенко О.О.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Енгельхарт

СТП(Україна)"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Реалагро-Центр"

про припинення правовідношення шляхом зарахування однорідних вимог

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Енгельхарт СТП (Україна)" (позивач) звернулось до Господарського суду Київської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Реалагро-Центр" ( відповідач) про припинення правовідношення шляхом зарахування однорідних вимог.

Господарський суд Київської області зупинив провадження у справі № 911/1870/17 до остаточного вирішення окружним адміністративним судом міста Києва справи № 826/7280/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Енгельхарт СТП (Україна)" до Головного управління ДФС у місті Києві про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень своєю ухвалою від 16.08.2017.

Не погодившись з прийнятою ухвалою, Товариство з обмеженою відповідальністю "Реалагро-Центр" звернулося до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу у даній справі.

Розглянувши матеріали справи, апеляційну скаргу відповідача та проаналізувавши норми чинного господарського процесуального законодавства, апеляційний господарський суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 93 ГПК України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Матеріалами справи підтверджується, що Господарським судом Київської області прийнято в присутності представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Реалагро-Центр" Довженка Д.С., оскаржувану ухвалу - 16.08.2017. Останнім днем строку подання апеляційної скарги на оскаржувану ухвалу, відповідно до вимог ст. ст. 51, 93 ГПК України, є 21.08.2017. Як встановлено судом апеляційної інстанції, з апеляційною скаргою Товариство з обмеженою відповідальністю "Реалагро-Центр" звернулося згідно відтиску штемпеля «Укрпошта» на конверті - 23.08.2017, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Однак, як вбачається з матеріалів апеляційної скарги, представником відповідача ні в скарзі, ні окремо від неї не заявлено клопотання про поновлення пропущеного строку для подання апеляційної скарги на ухвалу Господарського суду Київської області від 16.08.2017 у справі № 911/1870/17, а лише зазначено, що представником відповідача 22.08.2017 (вже після пропуску строку подання апеляційної скарги) через канцелярію суду подана заява про отримання цієї ухвали, проте секретар повідомила, що вона не знає коли ухвала буде виготовлена.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про поновлення цього строку або таке клопотання відхилено.

Таким чином, апеляційна скарга відповідача Київським апеляційним господарським судом до апеляційного провадження не приймається і повертається скаржнику, як така, що подана після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про поновлення цього строку.

При цьому, Київський апеляційний господарський суд зазначає, що відповідно до ч. 4 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України після усунення обставин, зазначених у пунктах 1, 2 і 3 частини першої цієї статті, апеляційна скарга може бути подана повторно.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 86, 94, п. 4 ч. 1 ст. 97 ГПК України, Київський апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Реалагро-Центр" на ухвалу Господарського суду Київської області від 16.08.2017 у справі № 911/1870/17 з доданими до неї документами повернути без розгляду.

2. Матеріали справи № 911/1870/17 повернути до Господарського суду Київської області.

Головуючий суддя В.В. Сулім

Судді О.М. Коротун

С.А. Гончаров

Джерело: ЄДРСР 68821319
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку