open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Михайлівський районний суд Запорізької області

Справа № 321/783/17

Провадження № 3-в/321/12/2017

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 вересня 2017 року смт. Михайлівка

Суддя Михайлівського районного суду Запорізької області Олійник М.Ю., розглянувши матеріал про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт у відношенні:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який народився в с. Бурчак Михайлівського району, Запорізької області, громадянина України, не працюючого, інваліда ІІІ групи, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2

В С Т А Н О В И В:

Постановою Михайлівського районного суду Запорізької області від 16 червня 2017 року ОСОБА_1 був притягнутий до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 173-2 КУпАП і на нього було накладено адміністративне стягнення у вигляді 30 годин громадських робіт. У поданні Михайлівського районного відділу з питань пробації Південно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції ставиться питання про необхідність заміни громадських робіт адміністративним арештом, оскільки ОСОБА_1 не приступив до відбування громадських робіт, що свідчить про його ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт.

В судовому засіданні ОСОБА_1 пояснив, що дійсно не приступав до відбування громадських робіт у звязку з тим, що не мав можливості.

Заслухавши пояснення ОСОБА_1, дослідивши матеріали справи, суд вважає необхідним задовольнити подання, враховуючи таке:

Згідно з ч.1ст. 321-4 КпАП Україниу разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді) за поданням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом.

Відповідно до ч. 3ст. 321-4 КпАП Українизаміна громадських робіт арештом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, не передбачає можливості застосування штрафу. Строк арешту визначається із розрахунку, що одна доба арешту дорівняє пяти годинам невідбутих громадських робіт.

Так, судом встановлено, постановою Михайлівського районного суду Запорізької області від 16 червня 2017 рокуОСОБА_1 був притягнутий до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 173-2 КУпАП і на нього було накладено адміністративне стягнення у вигляді 30 годин громадських робіт, копію вказаної постанови направлено до Михайлівського районного відділу з питань пробації Південно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції для організації її виконання, в порядкуст. 321-1 КУпАП.

З матеріалів особової справи № 38/2017 року, заведеної на ОСОБА_1, встановлено, щоОСОБА_1, маючи намір ухилення від відбування призначеного судом покарання, за викликом до уповноваженого органу з питань пробації не прибув, причини своєї неявки не повідомив, направлення до підприємства для відбування громадських робіт не отримав. Дільничний офіцер поліції Михайлівського ВП Василівського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_2 повідомив, що ОСОБА_1 зловживає алкоголем, на неодноразові виклики його до Михайлівського районного відділу з питань пробації Південно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України не реагує. Вказані факти підтверджуються довідкою №707, від 2 серпня 2017 року виданою виконавчим комітетом Бурчацької сільської ради Михайлівського району Запорізької області, яка підтверджує факт зловживання порушником спиртними напоями, характеризується негативно.

ОСОБА_1 станом на 10 липня 2017 року потрібен був відпрацювати 30 годин громадських робіт, а не відпрацював жодної години. На громадські роботи не зявлявся без поважних причин.

За таких умов, суд вважає доведеним факт ухилення ОСОБА_1 від відбування стягнення у виді громадських робіт та знаходить правові підстави для задоволення подання Михайлівського районного відділу з питань пробації Південно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, і заміни невідбутої ним частини стягнення громадських робіт терміном 30 год. на адміністративний арешт строком на 6 діб.

Керуючись ст.ст. 321-1, 321-3, 321-4 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В:

Подання Михайлівського районного відділу з питань пробації Південно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції про заміну терміну громадських робіт адміністративним арештом відносно ОСОБА_1 - задовольнити.

Замінити невідбутий ОСОБА_1 термін адміністративного стягнення у вигляді 30 годин громадських робіт адміністративним арештом з розрахунку одна доба адміністративного арешту за пять годин громадських робіт.

Призначити ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді 6 (шести) діб адміністративного арешту.

Строк адміністративного стягнення відраховувати з моменту фактичного затримання.

На постанову суду може бути подана апеляція до Апеляційного суду Запорізької області протягом десяти діб з моменту його проголошення.

Суддя Михайлівського районного суду

Запорізької області ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 68733306
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку