open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 682/2171/17

Провадження № 3/682/666/2017

П О С Т А Н О В А

16 серпня 2017 року суддя Славутського міськрайонного суду Хмельницької області Маршал І.М., розглянувши в приміщенні Славутського міськрайонного суду матеріали, які надійшли від начальника відділення ВІБДР Хмельницького ЗДДСП Крижанівського Олександра Володимировича про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , за ч. 1 ст.130 КУпАП,-

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ст.278 КУпАП орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує питання про те чи правильно складений протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення, чи витребувані необхідні додаткові матеріали.

Постановою Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 21.07.2017 року начальнику відділення ВІБДР Хмельницького ЗДДСП Крижанівському Олександру Володимировичу було надіслано для належного оформлення матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , за ч. 1 ст.130 КУпАП.

В постанові на дооформлення судом було звернуто увагу на недотримання вимог передбачених ст. 256 КУпАП щодо змісту протоколу про адміністративне правопорушення, складеного 26.06.2017 року відносно військовослужбовця ОСОБА_1 , а саме, було звернуто увагу на те, що під час складення вказаного протоколу в справі про адміністративне правопрушення не було належно встановлено час вчинення правопорушення, яке ставиться у вину ОСОБА_1

14.08.2017 року до суду повторно, після дооформлення, надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , за ч. 1 ст.130 КУпАП.

З змісту долученого до матеріалів справи рапорту Т.в.о. начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 полковника ОСОБА_2 вбачається, що при складенні протоколу в справі про адміністративне правопорушення відносно військовослужбовця ОСОБА_1 дійсно не вірно було вказано дату скоєння правопорушення та в цьому ж рапорті зазначено, що "25.06.2017 року о 22 годині 20 хвилин, неподалік с. Кам`янка Славутського району Хмельницької області, водій ОСОБА_1 керував транспортним засобом БАЗ-5937, номерний знак НОМЕР_1 , в стані алкогольного сп`яніння без посвідчення водія".

Відповідно до ч. 3 розділу ІІ Інструкції з оформлення протоколів про військові адміністративні правопорушення, затвердженої наказом МО України № 222 від 19.05.2015 року, протокол про військове адміністративне правопорушення складається з дотриманням вимог щодо форми і змісту, установлених статтею 256 КУпАП.

Згідно ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

В розумінні положень КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається на підставі складеного протоколу про адміністративне правопрушення, зміст якого має відповідати вимогам ст. 256 КУпАП, тому суд не може розглядати справу про адміністративне правопрушення відносно військовослужбовця ОСОБА_1 на підставі опису суті правопорушення, що ставиться у вину ОСОБА_1 , який зазначено в рапорті Т.в.о. начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 полковника ОСОБА_2 .

З підстав викладеного, суд дійшов висновку, що посадовою особою, яка подала на розгляд матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , за ч. 1 ст.130 КУпАП, не виконано постанови для належного оформлення Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 21.07.2017 року та тим самим в порушення вимог ст. 256 КУпАП та ч. 6 розділу ІІ вказаної Інструкції з оформлення протоколів про військові адміністративні правопорушення належно не встановлено час вчинення правопорушення, яке ставиться у вину ОСОБА_1 .

Враховуючи викладене, є підстави для повернення справи про адміністративне правопорушення для належного оформлення відповідно до вищевказаних вимог закону.

Керуючись ст. 256, 278 КупАП, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Справу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо ОСОБА_1 повернути начальнику відділення ВІБДР Хмельницького ЗДДСП Крижанівському Олександру Володимировичу для належного оформлення.

Постанова остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Маршал

Джерело: ЄДРСР 68415888
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку