open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 503/729/17

Провадження № 2/503/460/17

УХВАЛА

18 серпня 2017 року Кодимський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Сердюк Б.С.,

при секретарі Клемпуш Ю.В.,

з участю представників позивача ОСОБА_1 адвоката ОСОБА_2, відповідача ОСОБА_3, представника відповідача - адвоката ОСОБА_4, представника третьої особи ОСОБА_5,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кодима цивільну справу за позовом спілки (об'єднання) громадян-співвласників "Абомеліківська" до новоствореної спілки пайщиків сіл Петрівка, Олександрівка, Стримба та ОСОБА_3, третя особа: Петрівська сільська рада Кодимського району Одеської області, про визнання недійсними рішень про продаж майна та стягнення грошових коштів,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до новоствореної спілки пайщиків сіл Петрівка, Олександрівка, Стримба та ОСОБА_3 про визнання недійсними рішень про продаж майна та стягнення грошових коштів.

До початку розгляду справи по суті, на підтвердження своїх повноважень, представником позивача – адвокатом ОСОБА_2, до суду було надано ордер та угоду №48 на представлення інтересів позивача, укладену від імені позивача з громадянином ОСОБА_1, яким не було надано до суду документів, які б підтверджували його повноваження на укладення від імені позивача даної угоди.

Крім того представником позивача ОСОБА_1, яким підписана позовна заява, також не було надано документів, які б підтверджували його право на звернення до суду з позовом від імені спілки (об'єднання) громадян-співвласників "Абомеліківська", а також на підписання даної заяви та представлення інтересів позивача в судовому засіданні.

Представники позивача ОСОБА_1 та адвокат ОСОБА_2 посилались на те, що відповідно до протоколу № 3 засідання комітету спілки "Абомеліківська" громадянина ОСОБА_1 обрано заступником голови цієї спілки, а тому він уповноважений представляти інтереси спілки в судовому засіданні та укладати від імені спілки угоди.

До суду, разом з позовною заявою було надано копію вказаного протоколу та копію статуту спілки "Абомеліківська", при цьому не було надано документу, яким підтверджується повноважність комітету спілки "Абомеліківська", на засіданні якого ОСОБА_1 обрано заступником голови спілки.

З наданої до суду копії статуту спілки (об'єднання) громадян-співвласників "Абомеліківська" встановлено, що дана спілка є громадською організацією і створена відповідно до ст. 14 Закону України "Про об'єднання громадян" шляхом повідомлення про її створення.

Враховуючи, що спілка "Абомеліківська" є громадською організацією, документи, які подаються до суду від її імені повинні відповідати вимогам до оформлення документів встановлених ДСТУ 4163-2003 "Вимоги до оформлювання документів", затвердженого наказом Держспоживстандарту України № 55 від 17.04.2003 року, відповідно до п. 1.1 якого, даний стандарт поширюється на організаційно-розпорядчі документи - постанови, розпорядження, накази, положення, рішення, протоколи, акти, листи тощо, створювані в результаті діяльності органів державної влади України, органів місцевого самоврядування; підприємств, установ, організацій та їх об'єднань усіх форм власності.

Документи, які додані до позовної заяви не відповідали вказаним вимогам, у зв'язку з чим представникам позивача було надано час для забезпечення можливості подати документи, які б підтверджували їх повноваження, оформлені належним чином та відкладено розгляд справи.

Представниками позивача до суду не було надано належним чином оформлених документів, натомість надано довідку підписану громадянином ОСОБА_1 про обрання його заступником голови спілки "Абомеліківська" та довіреність, якою уповноважено адвоката ОСОБА_2 представляти інтереси цієї спілки, яка також підписана громадянином ОСОБА_1

Представником третьої особи – головою Петрівської сільської ради Кодимського району Одеської області в судовому засіданні було надано копію заяви громадянина ОСОБА_1 поданої до сільської ради з приводу отримання інформації щодо реєстрації спілки та надання копії статуту, а також надано копію відповіді на цю заяву, з якої встановлено, що даних щодо реєстрації спілки громадян-співвласників "Абомеліківська" і її статуту в сільській раді немає.

Представник відповідача вважав, що представниками позивача не підтверджено свої повноваження на участь у справі та вважав за неможливе проводити розгляд даної справи.

З позицією представника відповідача також погодився представник третьої особи.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що позовна заява подана від імені заінтересованої особи особою, яка не має повноважень на ведення справи в суді.

У відповідності до вимог пункту 2 частини 1 статті 207 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо заяву від імені заінтересованої особи подано особою, яка не має повноважень на ведення справи у суді.

Керуючись ст. ст. 208-210 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву спілки (об'єднання) громадян-співвласників "Абомеліківська" до новоствореної спілки пайщиків сіл Петрівка, Олександрівка, Стримба та ОСОБА_3 про визнання недійсними рішень про продаж майна та стягнення грошових коштів - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до апеляційного суду Одеської області, через Кодимський районний суд Одеської області, протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Суддя Б.С. Сердюк

Джерело: ЄДРСР 68413926
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку