open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 127/11184/17

ПОСТАНОВА

Іменем України

22 серпня 2017 року місто Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області у ОСОБА_1, вивчивши справу за адміністративним правопорушенням, що надійшла з Вінницького міського суду Вінницької області (головуючий суддя- Клапоущак С.Ю.) . за адміністративним матеріалом, що надійшов з Управління патрульної поліції м. Вінниця про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованої ІНФОРМАЦІЯ_2, фактично проживаючої ІНФОРМАЦІЯ_3,

-за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КпАП України,

ВСТАНОВИВ:

21.08.2017 року до Вінницького районного суду Вінницької області з Вінницького міського суду надійшли вищевказані адміністративні матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 за ч.1 ст.130 КпАП України.

З протоколу про адміністративне правопорушення серії БР № 203508 від 17.05.2017 року, вбачається, що водій ОСОБА_2 17.05.2017 року о 00.05 год. в м. Вінниці, по вул. Київська, 167, керувала транспортним засобом- автомобілем «Mazda-3», д/н АВ 2611СЕ з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Водій від проходження медичного огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку відмовилась в присутності двох свідків.

З клопотання представника особи, що притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 –ОСОБА_3 від 15.08.2017 року вбачається, що остання просить суддю Вінницького міського суду передати данусправу за адміністративним правопорушенням на розгляд до Вінницького районного суду Вінницької області , за місцем фактичного проживання ОСОБА_2 та додала довідку, видану Якушинецькою сільською радою, відповідно до якої ОСОБА_2 проживає без реєстрації в с. Якушинці, вул. Б. Хмельницького, 160, Вінницького району (а.с.23).

Постановою судді Вінницького міського суду від 15.08.2017 року задоволена вищезазначене клопотання представника особи, яка притягується до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 –ОСОБА_3 та направлено дані адміністративні матеріали до Вінницького районного суду - за місцем проживання ОСОБА_2

У відповідності до положень, викладених в ч. ч.1, 2 ст. 276 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121-126, 127-1 – 129, ч.ч. 1, 2, 3, 4 статті 130 і статтею 139 (коли правопорушення вчинено водієм) цього Кодексу, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушника.

Згідно до положень, п.1 ч.1 ст. 278 КУпАП, передбачено, що орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує питання, серед яких- чи належить до його компетенції розгляд даної справи.

Стаття 5 Закону України « Про судоустрій і статус суддів», декларує , що правосуддя в Україні здійснюється виключно судами та відповідно до визначених законом процедур судочинства.

Відповідно до положень, викладених в ст.3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» ( визначення термінів) , вбачається, що «місце проживання» - це житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає, а також спеціалізовані соціальні установи, заклади соціального обслуговування та соціального захисту, військові частини; «документи, до яких вносяться відомості про місце проживання», - це паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист.

Згідно до положень, викладених в ч.1 ст. 6 Закону України « Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», закріплено, що громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

З аналізу вищевикладених норм права, судом вбачається, що місцем проживання фізичної особи, є не фактичне місце проживання такої особи, а зареєстроване у встановленому закон порядку місце проживання фізичної особи, в даному випадку зареєстрованим встановленому закон порядку місце проживання ОСОБА_2 є м. Вінниці, вул. Станіславського, 73, що підтверджується наявною в матеріалах справи копією її паспорту громадянина України.( а.с.14)

Враховуючи, що водій ОСОБА_2 не має зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання на території Вінницького району Вінницької області, а має таке місце в м. Вінниці, вул. Станіславського, 73; місцем вчинення даного адміністративного правопорушення є територія м. Вінниці Вінницької області, тому суд вважає, що дана справа за адміністративним правопорушенням не підсудна Вінницькому районному суду Вінницької області.

З урахуванням того, що постановою судді Вінницького міського суду від 15.08.2017 року було задоволено клопотання представника особи, що притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 –ОСОБА_3 про передачу справи на розгляд за його місцем фактичного проживання ( а.с.26), - направивши для розгляду справи за місцем проживання ОСОБА_2 до Вінницького районного суду Вінницької області , суд вважає за необхідне направити дану справу для розгляду за підсудністю до Вінницького міського суду Вінницької області (Вінницька область, м. Вінниця, вул. Грушевського, 17,), якому територіально підсудна дана справа,- за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання ОСОБА_2 ( м. Вінниці, вул. Станіславського, 73,).

Керуючись ч.ч.1,2 ст. 276, п.1.ч1 ст. 278 КУпАП, суддя-

ПОСТАНОВИВ:

Справуза адміністративним правопорушенням, що надійшла з Вінницького міського суду Вінницької області за адміністративним матеріалом, що надійшов з Управління патрульної поліції м. Вінниця у Вінницькій області про притягнення до адміністративної відповідальності водія ОСОБА_2,за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КпАП України,- направити для розгляду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, тобто до Вінницького міського суду Вінницької області (Вінницька область, м. Вінниця, вул. Грушевського, 17,), оскільки дана справа не підсудна Вінницькому районному суду Вінницької області.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 68408501
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку