open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 524/4166/17

Провадження №3/524/2910/17

18.08.2017 року суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області ОСОБА_1, розглянувши адміністративний матеріал, який надійшов із Кременчуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Полтавській області відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, не працюючого, проживаючого та зареєстрованого за адресою ІНФОРМАЦІЯ_2 «а», за ст. 44 КпАП України,

ВСТАНОВИВ:

В протоколі про адміністративне правопорушення зазначено, що 09.05.2017 року близько 18 год. 00 хв. біля буд. 30 по вул. Богдана Хмельницького, м. Кременчука у ОСОБА_2 було виявлено та вилучено паперовий згорток з подрібленою речовиною рослинного походження зеленого кольору, згідно висновку експерта № 1353 від 17.05.2017 року даною речовиною являється канабісом вагою 0,243 гр.

ОСОБА_2 в судове засідання не з’явився, про причини неявки суду не повідомив, заяв через канцелярію Автозаводського районного суду м. Кременчука про відкладення розгляду справи від ОСОБА_2 не надходило.

Як убачається з протоколу серії АА № 941626 від 06.06.2017 року, про адміністративне правопорушення за ст.. 44 КУпАП про притягення ОСОБА_2 правопорушення вчинено 09.05.2017 року.

Відповідно до ст.. 38 ч.4 КУпАП у разі закриття кримінального провадження, але за наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

На момент розгляду справи закінчилися строки накладення адміністративного стягнення передбачені ст.. 38 ч.4 КУпАП.

Аналіз положень п. 7 ст. 247, ст..1, ст.. 7, ст.. 245 КУпАП, дозволяє зробити висновок про те, що в разі закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст.. 38 ч.4 КУпАП, провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю без з’ясування обставин, передбачених ст.. 280 КУпАП, в тому числі винуватості особи у вчиненні адміністративного правопорушення, що також в поєднанні із вимогами ст.. 284 КУпАП, за змістом якої суд у резолютивній частині повинен викласти тільки одне із передбачених цією статтею рішень: про накладення адміністративного стягнення чи про закриття.

З урахуванням викладеного , суд вважає провадження по справі відносно ОСОБА_2 за ст.44 КУпАП підлягає закриттю у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків притягнення до адміністративної відповідальності,оскільки як убачається з протоколу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_2 він вчинив адміністративне правопорушення 09.05.2017 року, а постанова про закриття кримінального провадження винесена слідчим СВ Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 20.05.2017 року станом на день розгляду справи у суді закінчився місячний строк притягнення його до адміністративної відповідальності. Також розгляд справи про адміністративне правопорушення відносноБрикіна І.Ю. за ст. 44 КУпАП неодноразово відкладався, у зв'язку із неявкою в судове засідання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_2, явка якого відповідно до ст. 268 ч.2 КУпАП є обов,язковою, а постанова суду від 04.08.2017 року про доставку ОСОБА_2 до суду привідом Кременчуцьким ВП ГУНП в Полтавській області не була виконана.

На підставі вищевикладеного, суддя вважає необхідним провадження по справі про притягнення ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності за ст. 44 КпАП України закрити у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення місячного строку, передбаченого ст. 38 ч.4 КпАП України відповідно до ст. 247 ч.1 п. 7 КпАП України.

Керуючись ст. 38 ч.4 , 44 , 247 ч.1 п.7 КпАП України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Провадження по справі про притягнення ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності за ст. 44 КпАП України закрити у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, його законним представником, адвокатом, потерпілим, його представником або прокурором в апеляційний суд Полтавської області через суд першої інстанції протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 68342176
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку