open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ Справа №370/1515/17

"03" серпня 2017 р. Макарівський районний суд Київської області

в складі: слідчого судді ОСОБА_1

із секретарем ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Макарів Макарівського району Київської області клопотання прокурора Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3

про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000400 від 13.07.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.365-1 КК України,

В с т а н о в и в:

Прокурор Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що у провадженні Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУ НП В Київській області перебуває кримінальне провадження №42017111200000400 від 13.07.2017 року за фактом можливого зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги під час реєстрації майна за ІНФОРМАЦІЯ_1 .

01.07.2015 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДР НОМЕР_1 ) укладено договір оренди майна №45/15 (прирельсового складу, продовольчого складу, вагової) за адресою: АДРЕСА_1 , від імені якого підписав договір її голова правління ОСОБА_4 . Вказані склади використовувались для виробничої діяльності товариства.

Згідно витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з якого слідувало, що 24.03.2017 року державний реєстратор прав на нерухоме майно КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2 ) прийняв рішення про реєстрацію права власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 (рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 34429599 від 24.03.2017 року)

В той же час відповідно до Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1127 від 25.12.2015 року, ІНФОРМАЦІЯ_1 не були надані державному реєстратору ОСОБА_5 усі документи, які необхідні для державної реєстрації, а саме:

- документ, що посвідчує право власності особи на майно, що передається у власність юридичної особи (крім випадку, коли право власності на таке майно вже зареєстровано в Державному реєстрі прав);

- рішення органу або особи, уповноважених установчими документами юридичної особи або законом (у разі, коли передача майна здійснюється іншою юридичною особою);

- письмова згода всіх співвласників (у разі, коли передача здійснюється щодо майна, що перебуває у спільній власності).

В ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні оригіналу реєстраційної справи щодо нерухомого майна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Зазначена реєстраційна справа дасть змогу підтвердити чи спростувати установлені досудовим розслідуванням обставини, яку в силу положень Закону України «Про захист персональних даних» неможливо отримати навіть в копіях.

Необхідність в отриманні оригіналу реєстраційної справи зумовлена реальною необхідністю в подальшому призначити почеркознавчі та документальні експертизи.

Ухвалою Макарівського районного суду Київської області від 21.07.2017 року задоволено клопотання про тимчасовий доступ до документів в Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Київської області у АДРЕСА_2 .

Проте, як встановлено в ході виконання ухвали суду реєстраційна справа передана 28.03.2017 року до реєстраційного відділу ІНФОРМАЦІЯ_4 , що в АДРЕСА_3 , де і зберігається.

Відповідно до ст. 3 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» метою ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства, установи, організації. За своєю природою фінансова звітність це вид бухгалтерської звітності про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період.

Кваліфіковане кримінальне правопорушення в означеному кримінальному провадженні відноситься до категорії злочинів в сфері службової діяльності з матеріальним складом. Більше того, вказане кримінальне провадження відноситься до службових злочинів з корупційною складовою.

З метою забезпечення всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження виникла необхідність отримати оригінали документів, що стосуються реєстрації права колективної власності за ІНФОРМАЦІЯ_1 , адже саме вони нададуть можливість отримати інформацію щодо повноти та достовірності і щонайголовніше законності прийнятого державним реєстратором рішення про реєстрацію права власності - дані відомості будуть використані, як доказ, - вилучення саме оригіналів документів забезпечить повне і всебічне здійснення досудового розслідування кримінального провадження та унеможливить внесення до них правок чи знищення.

У клопотанні ставиться питання про надання тимчасового доступу до речей і документів та можливість вилучити з реєстраційного відділу ІНФОРМАЦІЯ_4 , що в АДРЕСА_3 : реєстраційну справу щодо реєстрації права колективної власності на нерухоме майно в АДРЕСА_1 згідно рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 34429599 від 24.03.2017 року. Дати розпорядження начальнику ІНФОРМАЦІЯ_5 або особі, яка виконує його обов`язки, надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів: прокурору Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 ; заступнику начальника слідчого відділу Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_6 та надати можливість вилучити вище перелічені документи.

Відповідно до вимог ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Встановлено, що відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000400 від 13.07.2017 року, правова кваліфікація: ч.1 ст.365-2 КК України.

Відповідно ухвали Макарівського районного суду Київської області від 21.07.2017 року, надано тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучити з Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Київської області у АДРЕСА_2 : реєстраційну справу щодо реєстрації права колективної власності на нерухоме майно в АДРЕСА_1 згідно рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 34429599 від 24.03.2017 року.

Згідно відповіді №2034 від 28.07.2017 року за підписом державного реєстратора КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 , зберігання реєстраційних справ у паперовій формі здійснюється виключно виконавчими органами міських рад міст обласного та/або республіканського значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями за місцезнаходженням відповідного майна.

Дослідивши викладені в клопотанні доводи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки документи, до яких прокурор просить надати доступ мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись вимогами ст.163,164 КПК України, суд

У х в а л и в:

Клопотання прокурора Макарівського відділу Києво-Святошинської прокуратури Київської області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучити з реєстраційного відділу ІНФОРМАЦІЯ_4 , що в АДРЕСА_3 : реєстраційну справу щодо реєстрації права колективної власності на нерухоме майно в АДРЕСА_1 згідно рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 34429599 від 24.03.2017 року.

Дати розпорядження начальнику ІНФОРМАЦІЯ_5 або особі, яка виконує його обов`язки, надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів: прокурору Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 ; заступнику начальника слідчого відділу Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_6 та надати можливість вилучити вище перелічені документи.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукування та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня постановлення.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 68126296
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку