open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 460/246/17

Провадження №3/460/193/17

П О С Т А Н О В А

про призначення експертизи

03.08.2017 року

м

.Яворів

Суддя

Яворівського районного суду Львівської області Карпин І. М. з участю захисника ОСОБА_1

розглянувши матеріали, які надійшли від Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, українця, громадянина України, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, працюючого оператором ТОВ «Альянс-Холдинг»

за ст. 124 КпАП України,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Яворівського районного суду Львівської області перебувають матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_2 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП.

ОСОБА_2 подав письмове клопотання про призначення судової інженерно-транспортної експертизи, мотивуючи таке тим, що вини у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди не визнає, а тому з метою підтвердження чи спростування факту вчинення ним даного правопорушення просить призначити експертизу.

Оглянувши матеріали справи, заслухавши думку захисника, суд вважає, що клопотання про призначення судової інженерно-транспортну експертизи слід задовольнити, оскільки вирішення вказаних у клопотанні питань необхідне для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребує спеціальних знань.

Відповідно до ч.2 ст. 15 Закону України "Про судову експертизу" проведення судових експертиз державними спеціалізованими установами у кримінальних провадженнях за дорученням слідчого, прокурора, суду та у справах про адміністративні правопорушення здійснюється за рахунок коштів, які цільовим призначенням виділяються експертній установі з Державного бюджету України.

Керуючись ст.ст. 245, 251 КпАП України, Законом України «Про судову експертизу у кримінальних і цивільних справах»,

п о с т а н о в и в :

клопотання ОСОБА_2 задовольнити.

призначити у справі про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_2 за ст. 124 КпАП України судову інженерно-транспортну експертизу, проведення якої за матеріалами справи доручити Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз.

Експертизу проводити, виходячи з матеріалів справи про адміністративне правопорушення № 460/246/17 та матеріалів закритого кримінального провадження по факту дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 29.10.2016 на автодорозі поблизу с.Вербляни Явоірвського району Львівської області .

На вирішення експертизи поставити питання:

1.Як в даній дорожній ситуації повинен був діяти водій автомобіля «Volkswagen Passat» р.н.з. RJA 41994 ОСОБА_2, у відповідності з технічними вимогами ПДР України?

2.Як в даній дорожній ситуації повинен був діяти водій автомобіля «Volkswagen Transporter» р.н.з. ВС3672СМ ОСОБА_3, у відповідності з технічними вимогами чинних ПДР України?

3.Чи відповідали дії учасників дорожнього руху технічним вимогам чинних ПДР України?

4.Що з технічної точки зору стало причиною настання даної пригоди?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Постанову про призначення судової інженерно-транспортної експертизи, матеріали справи №460/246/17, провадження №3/460/193/17, та матеріали кримінального провадження № 12016140350001623 скерувати до Львівського Науково-дослідного інституту судових експертиз (79024, м. Львів, вул.Липинського, 54).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов'язків.

Судову експертизу провести за рахунок коштів, які цільовим призначенням виділяються експертній установі з Державного бюджету України.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Карпин

Джерело: ЄДРСР 68116504
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку